18.08.2022 |
Territoris.cat

Linyola estrenarà un mural reivindicatiu pel 20è aniversari del Pessebre Vivent

L'artista Ana Pulido, que realitzarà el mural del Pessebre Vivent de Linyola
Ana Pulido, l'artista encarregada de realitzar el nou mural del Pessebre Vivent de Linyola
Linyola estrenarà un mural reivindicatiu pel 20è aniversari del Pessebre Vivent

El Pessebre Vivent de Linyola mostrarà un mural amb relleu a la façana lateral de l’edifici on se celebra la representació, enguany per commemorar el seu 20è aniversari. Es tracta d’un esgrafiat de l'artista Ana Pulido, basat en un estil romànic modernitzat, que mostrarà el naixement de Jesús i els principals protagonistes d’aquella escena.

Pulido explica que aquest tipus de  murals amb relleu es fan amb una base de morter de cal i sorra. La tècnica consisteix en aplicar una primera capa més fosca i deixar que s’assequi. Després extens una de més clara i la treballes i retalles amb una navalla mentre està fresca, dissenyant el dibuix. Finalment li dones una capa de silicat de potassi, que li dona el toc més brillant i colorit.

A l'obra hi predominaran els colors violeta i groc, que l'artista utilitza per vincular el Pessebre Vivent amb la situació política actual

L'artista Ana Pulido davant la paret on realitza el mural del Pessebre Vivent de Linyola

L’obra representa el naixement de Jesús, però des d'una perspectiva més trencadora, ja que l'artista hauria reinterpretat aquesta escena per situar-la en el context social actual. Ens hem inspirat amb el logotip del pessebre vivent per a fer el naixement, però des d’una vessant més social i no tant religiosa. Hi apareixeran Josep i Maria amb el nen, la mula el bou la lluna i estels. No hi apareixen motius religiosos com l’esperit Sant o els reis mags. Entenem el naixement de Jesús com quelcom real va passar fa més de 2.000 anys, més com una revolució social que com quelcom màgic i religiós. Els colors que utilitzarem seran el violeta i el groc, perquè entenem que la situació política actual també es troba en un moment de revolució social, per tant aquest mural lliga amb el Pessebre Vivent, però també en el moment actual que està vivint el país, apunta l’artista.

L’alcalde no descarta en el futur realitzar aquest tipus d’obra en altres parets del municipi

Àlex Mases, alcalde de Linyola, explica que el mural costarà aproximadament uns 6.000 eurosAquest estarà finançat íntegrament pel Pessebre Vivent, tot i que també hem d’agrair a l’empresa Weber el patrocini mitjançant un descompte molt important amb els seus productes, informa l’alcalde. El mural estarà finalitzat en unes tres setmanes aproximadament.

Linyola estrenarà un mural reivindicatiu pel 20è aniversari del Pessebre Vivent
comentaris