Linyola fa pinya per superar el brot descontrolat de COVID-19

Ja són una setantena de casos els que acumula el municipi i es fa una crida a mantenir el confinament local malgrat l'aixecament de restriccions
Pla mitjà on es pot veure una instal·lació infantil precintada a Linyola pel brot de covid-19, el 16 de desembre de 2020. (Horitzontal)
photo_camera Instal·lació infantil precintada a Linyola pel brot de covid-19 @ACN

El brot de COVID-19 que hi ha a Linyola continua sumant positius un dia més. Segons les xifres de Salut, ja se supera la setantena de casos després que aquesta setmana s'hagin detectat 48 casos quan la setmana anterior només se'n detectaren 8. L'alcalde de Linyola Àlex Mases assegura que el brot no ha sigut altra cosa que la relaxació generalitzada després de setmanes amb els índexs més baixos de la demarcació i de Catalunya, no es pot atribuir a un col·lectiu o fet concret. Sí que és veritat que jovent i persones de mitjana edat han mantingut actituds de socialització molt per sobre del que hauria sigut desitjable. Però també cal tenir en compte que alguna persona havia mantingut l'anonimat amb clars símptomes de contagi, per vergonya o per por, aquest també ha sigut un dels detonats, afegeix Mases.Pla tancat on es pot veure un cartell informatiu sobre la suspensió de l'atenció al públic pel brot de covid-19 a la porta de l'Ajuntament de Linyola, el 16 de desembre de 2020. (Horitzontal)

Però davant de la situació el municipi ha reaccionat, i tothom ha estat disposat a auto responsabilitzar-se, particulars, associacions, empreses i comerç, per mantenir estrictes mesures de contenció, durant els pròxims sis o set dies. Mases creu que amb la resposta del municipi es notaran els resultats en aquest termini.

Mases ha explicat que, després de tancar el consultori mèdic per un cas positiu entre els facultatius, estan rebent suport de CAP de Mollerussa amb l'enviament de personal.

L'augment de positius ja es va començar a percebre la setmana passada i per aquest motiu el consistori es va posar en contacte amb els departaments de Salut i Educació, així com també amb el Procicat, per tal que prenguessin cartes en l'assumpte. Això no obstant, l'alcalde ha lamentat certa passivitat i també sensació d'impotència per part dels facultatius del consultori. Per tot plegat, des de l'Ajuntament es veu com una contradicció que a partir del cap de setmana que ve es flexibilitzin mesures com la de l'aixecament del confinament perimetral municipal i demanen que la ciutadania el continuï fent per evitar que el brot s'escampi a altres municipis de la comarca.

Pla mitjà on es pot veure l'alcalde de Linyola, Àlex Mases, amb mascareta, al davant de l'Ajuntament, el 16 de desembre de 2020. (Horitzontal)Finalment, Mases ha dit que seria interessant fer un cribratge massiu al poble. Una acció que de moment s'ha descartat per part de Salut, que ha indicat que els possibles casos ja s'estan testant al CAP de Mollerussa. Malgrat un cribratge massiu, potser dona falses esperances perquè hi acostumen a anar els qui fan les coses bé, Mases considera que si es fes a Linyola, serviria perquè hi anés més gent de la que es va desplaçar la setmana passada a la capital del Pla d'Urgell per participar al que es feia d'àmbit comarcal.

comentaris