Linyola restaura a Alemanya una campana bicentenària

El municipi celebra el retorn en un acte amb l'assistència del president de la Diputació, Joan Reñé

Inauguracio_restauracio_campana_Linyola 1 interior
photo_camera L’acte es va realitzar a l’interior de l’església

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va presidir divendres passat la inauguració de la restauració de la campana de Sant Sebastià i del sistema automàtic de repic de campanes de l’Església de la Mare de Déu de l’Assumpció de Linyola.

Tant la campana com el circuit elèctric de repic de les campanes van quedar malmesos per la caiguda d’un llamp i la Diputació de Lleida ha aportat 10.000 euros per ajudar a finançar la reparació dels desperfectes.Inauguracio_restauracio_campana_Linyola 2 texte  

Reñé va estar rebut per l’alcalde de Linyola, Àlex Mases, i el rector de la parròquia de Linyola, Pere Cañada, entre altres. En la seva intervenció, Reñé va afirmar que “els nostres pobles són l’arquitectura bàsica del país. Són les estructures que volem mantenir”. 

La col·laboració ha servit per millorar tot el conjunt malmès per una tempesta i fora d’ús des de feia un any

La campana restaurada, que data de 1761, és la més antiga del conjunt i ha viatjat a Alemanya per ser recuperada. En el cas d’aquesta campana, ha fet falta reomplir totes les esquerdes perquè sonin de la manera original. A les altres campanes, també se’ls han canviat les instal·lacions malmeses. 

L’acte es va realitzar a l’interior de l’església i va intercalar les intervencions de les autoritats amb diferents peces musicals. En finalitzar, els assistents es van traslladar a l’exterior del temple per escoltar el repic de les campanes. 

comentaris