Localitzen un magatzem a Vallverd que es dedicava al desballestament il·legal de vehicles

Alguns dels recanvis i peces de vehicles que es trobaven al magatzem de Vallverd
photo_camera Alguns dels recanvis i peces de vehicles que es trobaven al magatzem de Vallverd

La Guàrdia Civil va localitzar dissabte a la població de Vallverd, al municipi d'Ivars d'Urgell un magatzem annexat a un habitatge dedicat suposadament al desballestament il·legal de vehicles. Segons la investigació duta a terme pel Seprona, l'activitat, que s'hi estava portant a terme clandestinament, se centrava en la compra de vehicles a particulars per posteriorment procedir al seu especejament en parts útils de carrosseria i mecàniques d'automòbils, i la seva posterior venda fins i tot a través d'internet.

Davant els fets, el cos va denunciar al responsable del local per un total d'onze presumptes infraccions per manca dels permisos i autoritzacions necessàries per exercir l'activitat en qüestió, així com per irregularitats sobre el tractament de residus i les normes de consum i competència.

En els darrers tres anys, la Guàrdia Civil ha localitzat un total de 30 tallers il·legals a la demarcació de Lleida

Durant la investigació duta a terme pel Seprona durant el mes d'agost, el cos va poder comprovar com en els exteriors del magatzem s'emmagatzemaven nombrosos vehicles (alguns dels quals constaven com a donats de baixa en la base de dades de la DGT) i fins i tot l'existència d'un camió grua, que segons els investigadors s'hauria utilitzat per al desplaçament dels vehicles adquirits. Tots aquests indicis van aixecar les sospites del Seprona sobre la possibilitat que podia tractar-se d'un possible taller il·legal, per la qual cosa des del cos es van realitzar dispositius de vigilància, que van permetre constatar les sospites. 

Alguns dels recanvis de vehicles que es trobaven al magatzem de VallverdAixí, agents del cos van inspeccionar la tarda del dissabte 11 d'agost el magatzem en el qual van comprovar que una persona regentava un negoci de venda de recanvis d'automòbils prèviament desballestats, peces de tot tipus (càrter, caixes del canvi, quadres de comandament, entre altres) que s'emmagatzemaven en prestatgeries degudament etiquetades i ordenades. També van constatar que el presumpte responsable anunciava la venda dels recanvis a la pàgina d'internet 'milanuncios.com', arribant a tenir 29 anuncis actius a en el citat lloc web. 

Davant els fets, la Guàrdia Civil de Lleida ha procedit a denunciar el responsable del local per un total d'onze presumptes infraccions per manca dels permisos i autoritzacions necessàries per exercir l'activitat desenvolupada, així com per irregularitats en el tractament de residus i referents a les normes de consum i competència. 

comentaris