06.10.2022 |
Territoris.cat

Magda Oranich convidada del Dia Internacional de la Dona a Mollerussa

Mireia Gonzálezi Rosa M. Giralt, han conversat amb dones provinents d'Àsia, Àfrica, Amèrica i Europa que pertanyen a diferents classes socials i que s'han vist forçades a emigrar. 

Les protagonistes del llibre Femení Plural de Mireia Gonzàlez.
Les protagonistes del llibre Femení Plural de Mireia Gonzàlez.
Magda Oranich convidada del Dia Internacional de la Dona a Mollerussa

L'Associació de Dones l'Albada i l'Ajuntament de Mollerussa impulsen un any més l'acte de commemoració del Dia Internacional de la Dona que se celebrarà el diumenge 8 de març, i que tindrà com a convidada l'advocada Magda Oranich, que impartirà la conferència La dona d’avui. Perspectives de futur. L'escenari serà el Teatre L'Amistat a les sis de la tarda.

En el transcurs de la celebració també es retrà homenatge a les sòcies de l’associació l’Albada, que enguany celebren els 80 anys. L’acte comptarà també amb una pinzellada de l’espectacle Musicals dels Musicals de la mà de la Colla dels 50 i +.

La commemoració continuarà el dilluns 9 de març amb la presentació del llibre Femení Plural, de Mireia González i Rosa Maria Giralt. L’acte, que es farà a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila a dos quarts de 9 del vespre, comptarà amb la participació de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, l'editor, Lluís Pagès, de Pagès Editors, i l'autora del llibre

Femení plural és un llibre d'entrevistes que ofereix el retrat de diverses dones immigrants vinculades a les comarques lleidatanes. Les autores, han conversat amb dones provinents d'Àsia, Àfrica, Amèrica i Europa que pertanyen a diferents classes socials i que s'han vist forçades a emigrar per causes diverses. Amb aquesta obra pretenen mostrar la seva visió en relació amb la nostra societat i la nostra cultura, però també reflectir com s'ha desenvolupat el seu procés d'integració.  El llibre s'acompanya amb les fotografies que Josep Barbero ha fet a les protagonistes.

Magda Oranich convidada del Dia Internacional de la Dona a Mollerussa
comentaris