Solsona considera desafortunades les acusacions de l’oposició respecte a la contractació de l’arquitecte

Segons els/les arquitectes als quals se'ls va demanar oferta, tot i no dubtar que el procés s'ha fet correctament, l'actitud ha generat sospites, d'una banda, diuen perquè ni tan sols han rebut un agraïment per la seva participació, i per l'altra, per la relació de la persona contractada, Victor Gregori, amb el tinent d'alcalde, Pere Garrofé
Les obres del nou pàrquing a Ferrer i Busquets @Territoriscat
photo_camera Les obres del nou pàrquing a Ferrer i Busquets @Territoriscat

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, creu que les acusacions del grup del PSC han sigut desafortunades, i demostren una voluntat de crear malestar. Solsona ha destacat que el procés de contractació de serveis d'un arquitecte tècnic s'ha dut a terme de manera correcta i en els terminis necessaris. En primer lloc, ha explicat, el consistori no podia convocar el concurs si no estava aprovat el pressupost, tal com haurien de saber, ha dit, la resta de membres de la corporació. Per aquest motiu es va decidir incorporar un arquitecte tècnic per la via d'un contracte menor, pel període en què es durà a terme el procés concursal de la plaça d'arquitecte superior, previst en uns sis mesos.

Parquing Zona blava piscines (1)Solsona afegeix que, a més a més, es va consultar a quatre professionals de Mollerussa per poder cobrir el servei i es va seleccionar el que complia millor els requisits de coneixements d'obra pública. L'alcalde afegeix que a l'octubre es va decidir suspendre el conveni amb el Consell Comarcal, a causa de l'increment de la quota del servei tècnic mancomunat, que ascendia a més de 80.000 euros l'any, per la qual cosa van proposar la creació de la plaça d'un arquitecte superior.

La contractació temporal d'un arquitecte tècnic havia alçat polseguera entre els professionals locals, als quals el consistori va demanar, de forma precipitada, asseguren, oferta econòmica i currículum. Segons els/les arquitectes que van presentar la documentació, les formes utilitzades pel consistori no han sigut les més ortodoxes; tot i no dubtar que el procés s'ha fet correctament, l'actitud ha generat sospites, d'una banda perquè no haurien rebut ni tan sols un agraïment per la seva participació, i per l'altra, per la relació de la persona contractada, Victor Gregori, amb el tinent d'alcalde Pere Garrofé. Tot i ser un contracte menor, que no compromet el contractant, altres formes evitarien suspicàcies quan es tracta de l'administració pública, afegeixen.

Avinguda de La sardana (3)Pel que fa als grups polítics, PSC i PP consideren irregular i precipitada la contractació, i asseguren que es podia esperar a fer la convocatòria i que tots els aspirants poguessin tenir les mateixes possibilitats. En aquest sentit, Joel Bastons, portaveu socialista, i Joan Simeón, del PP, asseguren que no permetran que el període de treball del tècnic contractat es tingui en compte com a mèrit en la puntuació del concurs.

Joel Bastons feia públic la passada setmana un article en el qual rebutjava la contractació, assegurant que un cop més la mala planificació i desgavell de l'equip de govern perjudica inclús la igualtat d'oportunitats per aquells i aquelles aspirants que volguessin optar a la plaça. Bastons ha lamentat que si el govern tenia la intenció de prescindir dels serveis del Consell Comarcal del Pla d'Urgell en matèria d'urbanisme el 31 de març, tenia temps suficient de planificar el tràmit i obrir un procés de selecció de personal per la contractació d'un arquitecte tècnic municipal.

Finalitzades les obres Prat de la Riba Mollerussa 3Per la seva banda, el portaveu del PP, Joan Simeón, va assegurar que havia advertit l'equip de govern que no es feien bé les coses, i que Mollerussa no es podia permetre suprimir la totalitat de l'àrea tècnica, ja que econòmicament el servei mancomunat, a la llarga, resultaria més car que disposar de professionals propis – tal com ha admès Marc Solsona-. Simeón va afegir que l'urbanisme de Mollerussa, tot i la situació del sector de la construcció, genera feina, per la qual cosa calia disposar del servei, com en la resta de capitals, i fins i tot pobles de la comarca que també en tenen.

 

La situació de l'àrea tècnica de l'Ajuntament de Mollerussa

Actualment la capital del Pla d'Urgell, tan sols compta amb dos sobreestants, ja que totes les tasques d'urbanisme s'havien transferit al Consell Comarcal, després de la davallada del sector de la construcció. Mollerussa generava al voltant 1,3 milions d'euros en permisos d'obres, ingressos que se'n van reduir fins als 43.000 euros. Disposava d'una plantilla de vuit tècnics, dels quals va prescindir per reduir la despesa.

Amb l'inici de les obres del Pla de Barris, Mollerussa necessitava un arquitecte amb dedicació al desplegament del projecte, per la qual cosa es va gestionar un conveni amb el Consell Comarcal del Pla d'Urgell per traslladar el coordinador dels Serveis Tècnics de l'ens comarcal, Carles Guerrero a la gestió urbanística d'aquesta obra, el març del 2017. Guerrero ha continuat des de les hores compaginant, els serveis del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Mollerussa.

Comentaris