16.09.2021 |
Territoris.cat

La Marató batega amb força als municipis del Pla d'Urgell

Ajuntaments, entitats i particulars de un gran nombre de municipis del Pla d'Urgell van fer la seva aportació en la jornada solidaria de la Marató de TV3, amb un gran nombre d'activitats que van servir per recaptar fons per la campanya.

Les Activitats de la Marató de TV3 amb la colla de 1964 de Mollerussa.
Les Activitats de la Marató de TV3 amb la colla de 1964 de Mollerussa.
La Marató batega amb força als municipis del Pla d'Urgell

Castellnou de Seana va mantenir la tradició d'organitzar un Festival d'Escala en Hi-Fi, que aquest any celebrava una dècada. Una iniciativa en la qual va participar un gran nombre de castellnouencs amb la seva particular creativitat artística. L'ajuntament va col·laborar obsequiant als assistents que van pagar els 5 euros de l'entrada amb un entrepà. L'acció va recaptar 2.100 euros que destinaran a la recerca de les malalties del cor.

Golmés ha celebrat un bingo solidari a favor de la Marató de TV3. També es van dur a terme activitats per als mes petits organitzades per l’Ateneu Golmesenc.
Amb total entre el bingo i les demes donacions s’ha recaptat aproximadament uns 2000 Euros.

Fondarella despertava la jornada de la Marató amb les parades instal·lades per l'Associació de Dones del municipi, que també convidaven a un esmorzar de xocolata amb coca, als més matiners, i oferien articles i roba de segona mà. Els alumnes i l'Ampa de l'escola Minyons d'Urgell es van afegir a la venda amb una parada d'ornaments florals i articles de Nadal.

La jornada a Fondarella es va completar amb activitats coordinades per l'Associació Juvenil el Kups i l'Ampa del centre escolar, que van organitzar representacions de teatre i sessions d'aeròbic.

Vila-sana va aprofitar la jornada esportiva que se celebrava al municipi, per què l'Associació de Dones organitzés un esmorzar solidari en la zona esportiva, i la tarda es va dedicar a caminar fins a l'Estany. El municipi va recollir per la iniciativa solidària un total de 896 euros.

Barbens va tenir com a protagonistes els nens i nenes de l'escola Sant Roc que van dur a terme representacions de ballet, i concerts musicals, i les dones de l'Associació Cimbori va vendre productes elaborats per voluntaris.

La residència de la tercera edat de Bellvís, va vendre cors de paper a 1 euro, una iniciativa que es va completar amb papallones, punts de llibre, polseres, cors i roses de ganxet solidàries. I les associacions de Bellvís i Els Arcs van organitzar un partir de futbol de solteres contra casades inflables pels menuts treballs manuals de nadal infantils, xocolata i coca, bingo i sorteig cistella solidària sardana solidària.

Ivars d'Urgell va comptar amb l'impuls de l'Associació de Dones de la localitat i de Vallverd, que van organitzar una trobada de puntaires, amb un esmorzar, venda de pastissos casolans, i sortejos de lots de productes i regals oferts pels establiments del poble.

Linyola començava la jornada amb una caminada de turística i cultural pel municipi, i tot seguit el Grup Escolta va traslladar l'activitat al pavelló, amb sessions d'aeròbic, tornejos de botifarra i xocolatada popular. L'Associació de Joves organitzaven una Escala en Hi-Fi.

Mollerussa va centrar les activitats en la plaça de Manuel Bertrand, on es va començar amb l’esmorzar solidari a càrrec de la Colla de 1964. Tot seguit el vermutet de la mà de l’Associació Lo Vermutet i una demostració de balls que va dur a terme Espaiesport, en el Centre Cultural.
Una de les iniciatives més esperades va ser el Flashmob solidari, una proposta que es va dur a terme a les 12 del migdia, i posteriorment, una ballada de sardanes organitzada per l’Agrupació Sardanista.

Durant tot el matí es van fer partides d’escacs i una tenda solidària que va instal·lar l'Associació A2MIC i la Rebel·lió de les Llanes que va comptar amb la col·laboració del Consell Social de Mollerussa i les AMPA de l’escola Pompeu Fabra i El Carme.
 

La Marató batega amb força als municipis del Pla d'Urgell
comentaris