05.10.2022 |
Territoris.cat

Marc Solsona possible conseller de Governació en el nou executiu

Marc Solsona explica als consellers la situació dels blocs Sant Isidori
Marc Solsona, amb els consellers, Meritxell Borràs i Josep Rull
Marc Solsona possible conseller de Governació en el nou executiu

Marc Solsona, alcalde de Mollerussa i diputat de JxCat, apareix en les travesses com a possible responsable de Governació en en lloc de Meritxell Borràs, que ha desaparegut de la primera fila política després d’haver sortit de la presó .El nom de Solsona el facilitava ahir el diari Nació Digital, dins d'una crònica en la qual perfila un futur nou Govern que tindria 14 conselleries en un esquema de restitució de l'Executiu cessat pel 155 que només es complirà –i possiblement de manera parcial– en tres casos. Es tracta de Josep Rull (Territori), Jordi Turull (Presidència) i Raül Romeva (Exteriors). En els dos primers casos, la idea és que segueixin en els càrrecs actuals.

Malgrat això, el paper de Turull pot acabar sent el de president de la Generalitat en cas que Jordi Sànchez no pugui ser investit al Parlament –la qual cosa estaria en mans del Tribunal Suprem– o bé no pugui exercir de manera efectiva el seu càrrec.

L'alcalde de Mollerussa Marc Solsona 1Un dels fitxatges que es dóna per segur és el d'Elsa Artadi a la conselleria d'Empresa. Ja té experiència com a alt càrrec d'Economia i va ser cap de campanya de Puigdemont. També ha sonat com a secretària del Govern, un càrrec amb una importància cabdal de portes endins però amb una projecció pública escassa.

ERC, segons el mateix mitjà, té previst situar Pere Aragonès com a conseller d'Economia –responsabilitat que també liderava el líder republicà– en un moviment continuista. Aragonès forma part del nucli dur de Junqueras i ja va treballar amb ell durant l'anterior legislatura com a secretari d'Economia.

Per a substituir als consellers que són a Brussel·les, Clara Ponsatí (Ensenyament) i Toni Comín (Salut), s'opta per Lluís Font, membre de la direcció del PDeCAT, i David Elvira, director del Servei Català de la Salut. El gran dubte és qui assumirà la conselleria d'Interior, mentre que en el cas de Justícia, la diputada d'ERC a Madrid, Ester Capella, sembla la més ben posicionada.

Els republicans també mantindrien la cartera d'Agricultura, sobre la qual encara no hi ha noms.

Marc Solsona possible conseller de Governació en el nou executiu
comentaris