La medicina al darrer segle centra una tertúlia de la Cooperativa d'Ivars

Unes 120 persones van assistir a la sessió que va tenir com a ponents al farmacèutic i exalcalde, Ramon Maria Guiu, i a la metgessa del servei de Cirurgia Vascular de la Vall d’Hebron i filla d’Ivars, Míriam Boqué

Cooperativa _Xerrada_Interior
photo_camera El director-gerent, Antoni Pané, va moderar la trobada

Dins el cicle de Tertúlies del Centenari de la Cooperativa d'Ivars es va celebrar, el passat dimarts, la xerrada Com ha evolucionat la medicina en els darrers 100 anys?, iniciativa que va comptar amb una bona assistència, segons la valoració dels organitzadors.

Ramon Maria Guiu, farmacèutic d’Ivars d’Urgell i també exalcalde de la localitat d'Ivars d'Urgell, va obrir la sessió referint-se a les principals malalties que afectaven la Plana d’Urgell en el context del 1915 quan es fundà la cooperativa, alhora que es va referir a les formes de pagament dels medicaments, amb anècdotes relacionades amb les llistes de beneficència.

L'entitat prepara una nova jornada amb l'economista José Maria Gay de Liébana

La segona ponent va ser Míriam Boqué, metgessa del servei de Cirurgia Vascular de la Vall d’Hebron i filla d’Ivars, qui va detallar els principals avenços i descobriments de la medicina al llarg de la història, per aprofundir després en la situació actual de la medicina curativa i diagnòstica. Per acabar, Boqué va reflexionar sobre l’ús i l’abús dels serveis mèdics, així com sobre la importància del comportament individual i la salut física i mental en el desenvolupament humà.

El director-gerent, Antoni Pané, va moderar el torn obert de paraules, molt participat pels 120 assistents. La propera sessió del Cicle de Tertúlies del Centenari abordarà l’àmbit de l’economia global i anirà a càrrec José Maria Gay de Liébana. 

comentaris