09.05.2021 |
Territoris.cat

Mercè Humedas s’emporta el primer premi del Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa”

Guanyadors del Concurs de Pintura ràpida ciutat de Mollerussa
Guanyadors del Concurs de Pintura ràpida ciutat de Mollerussa
Mercè Humedas s’emporta el primer premi del Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa”

L’artista lleidatana Mercè Humedas ha resultat la guanyadora aquest diumenge en el setzè Concurs Concurs de Pintura Ràpida Ciutat de Mollerussa, convocatòria que ha aplegat en aquesta edició 34 pintors procedents d’arreu de Catalunya i que tenia per temàtica les places Major, de l’Ajuntament i Manuel Bertrand, una zona afectada per les obres del Pla de Barris, les quals està previst s’iniciïn aquesta tardor.

Precisament a la temàtica d’enguany s’ha referit l’alcalde de la ciutat i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, en la seva intervenció prèvia al lliurament dels premis, assenyalant que les obres d’aquesta edició permetran disposar d’un recull artístic d’aquest espai que quedarà transformat properament.

Solsona ha dit que es tracta d’una convocatòria més que consolidada, alhora que ha agraït la participació dels pintors i els ha convidat a tornar l’any que ve

Concurs de Pintura ràpida ciutat de Mollerussa 2017Pel que fa a la guanyadora d’enguany, Mercè Humedas, una assídua ja en el concurs de Mollerussa i que ha estat guardonada amb diferents premis en anteriors edicions, ha plasmat en la seva pintura la plaça Major amb un acrílic que el jurat ha valorat per la seva profunditat i projecció, segons ha explicat el portaveu del Jurat, el president del Cercle de Belles Arts de Lleida, Jaume Vilella. Aquest primer premi està dotat amb 1.500 euros i està patrocinat per l’Ajuntament i Fira de Mollerussa.

La xifra de participants en aquesta edició ha estat de 34 pintors, la mateixa que l’any passat, procedents la major part d’ells de la demarcació de Barcelona (19), si bé hi ha hagut artistes d’arreu de Catalunya. Pel que fa a les comarques de Lleida han participat 9 pintors.

Pel que fa als premis, s’han atorgat 9 per una suma total de 5.275 euros.L’artista d’Alpicat, Joan Josep Catalan, s’ha fet amb el tercer premi, dotat amb 525 euros i patrocinat per l’empresa Nufri, amb un acrílic on destaquen els punts de llum atorgant-li profunditat.

Pel que fa a la resta de guanyadors d’aquest any i empreses patrocinadores ha estat: Alejandro Miras, de Barcelona, guanyador del 4t premi dotat amb 450 euros i patrocinat per l’empresa Prefabricats Pujol; Joan Vila, de Sant Quirze del Vallès, guanyador del 5è premi, dotat amb 420 euros i patrocinat per Federòptics Roure; Rafael Badia, de Lleida, guanyador del 6è premi, dotat amb 390 euros i patrocinat per Fridecal S.A.; Josep M. Batlle, de Lleida, guanyador del 7è premi, dotat amb 360 euros i patrocinat per Arcusin S.A.; Josep Manel Aznar, de Sant Quintí de Mediona, guanyador del 8è premi, dotat amb 330 euros i patrocinat per Resquitx, i Manel Doblas, de L’Estany, guanyador del 9è premi, dotat amb 300 euros i patrocinat per Giessa – Cosmobrok Corredoria d’Assegurances.

Mercè Humedas s’emporta el primer premi del Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa”
comentaris