16.09.2021 |
Territoris.cat

Mollerussa aplega més de 300 persones en la commemoració al Monument de la Sardana

Estrena de la sardana “Amics Abans i Ara” en la ballada en commemoració al Monument a la Sardana 1 inteiror
La colla sardanista del projecte Mollerussa Dansa va ballar una sardana curta i una en modalitat de punts lliures
Mollerussa aplega més de 300 persones en la commemoració al Monument de la Sardana

Dissabte passat va tenir lloc la tradicional ballada de sardanes que commemora la inauguració a Mollerussa del monument dedicat a aquesta dansa. La junta de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, va sorprendre el públic assistent amb l’estrena de la sardana Amics abans i ara del compositor golmesenc, Òscar Barqué.

L'acte va servir per estrenar la peça 'Amics abans i ara' del compositor golmesenc, Òscar Barqué

La nova peça està dedicada a l’anterior junta que va presidir Mercè París i integrada per Joan Pons, Montserrat Mir, Josep M. Canals, Assumpció Braqué, Glòria Braqué i Rosa M. Niubó. Segons fonts de l'agrupació es tracta d'un "petit, però sentit homenatge, a aquestes persones que han treballat durant molts anys per mantenir viva la flama de la sardana a Mollerussa".Estrena de la sardana “Amics Abans i Ara” en la ballada en commemoració al Monument a la Sardana texte

Abans de l’estrena, l'actual president, Joaquim Fabrés, va lliurar com a record les particel·les de la sardana als homenatjats, a l’alcalde de la ciutat, Marc Solsona; al compositor, i a la Cobla Tàrrega, que va ser l’encarregada de l’estrena i de la part musical de la ballada.

El grup Mollerussa Dansa va ballar una sardana antiga o curta i una en modalitat de punts lliures davant les més de 300 persones que van participar de la commemoració. 

L’exhibició té com a motiu la promoció del nou curs que es posarà en marxa el pròxim dilluns 25 de setembre i que té com a objectiu la recuperació de les danses tradicionals i balls d’esbart a la ciutat així com potenciar la sardana d’exhibició i de punts lliures. El curs tindrà lloc tots els dilluns de 2/4 de 9 a les 10 de la nit en l’escenari del teatre l’Amistat a un preu de 15 € el trimestre i gratuït per als associats.

Promoció del nou curs que arrencarà el 25 de setembre i que té com a objectiu la recuperació de les danses tradicionals i balls d’esbart a la ciutat

La junta de l’agrupació va fer una crida a la participació en aquest curs o en els tradicionals de sardanes que també s’inicien el divendres 22 a les 8 del vespre a la sala de ball de l’Amistat. 

D'altra banda, l'Agrupació va servir 325 racions del tradicional berenar de  coca i xocolata acompanyat de moscatell o aigua en la mitja part de la ballada.

Mollerussa aplega més de 300 persones en la commemoració al Monument de la Sardana
comentaris