31.05.2020 |

Mesura de xoc a l'Ajuntament de Mollerussa per pagar als proveïdors

Ple de l'Ajuntament de Mollerussa del dia 30 de desembre
Ple de l'Ajuntament de Mollerussa del dia 30 de desembre
Mesura de xoc a l'Ajuntament de Mollerussa per pagar als proveïdors

L'Ajuntament de Mollerussa s'ha vist obligat a dur a terme una operació d'enginyeria econòmica per tal de poder fer front al pagament de les factures a proveïdors, segons van destacar els portaveus de l'oposició en el decurs del Ple que es va celebrar el passat dilluns.

El consistori mollerussenc ha destinat 1,1 milions d'euros procedents dels ajuts de la Generalitat a les obres Pla de Barris, més un crèdit de 200.000 euros a pagar les factures pendents fins al mes d'octubre

Segons va argumentar l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, aquesta situació financera ha estat provocada en part per les inversions que s'han dut a terme a la capital del Pla d'Urgell, el nou institut, les millores en la primera planta de l'edifici consistorial, la millora del carrer prat de la Riba o el paviment del Pavelló Firal, que ha obligat, amb la benedicció de Política Financera de la Generalitat, a convertir en un crèdit a 10 anys, una part de la subvenció del Govern català pel Pla de Barris.

Ple de l'Ajuntament de Mollerussa del dia 30 de desembreEls grups de l'oposició no ho veien de la mateixa manera, en concret el portaveu d'ERC Engelbert Montalà va explicar que el seu grup votaria en contra de l'operació, en considerar que els diners s'havien de destinar a amortitzar els crèdits que es van demanar per les obres del centre de la ciutat, tal com es va acordar en el seu dia. Engelbert va recordar, que els republicans van donar suport als dos crèdits que es van demanar per pagar les obres, fins que la Generalitat fes la seva aportació, i ara no pot ser que una mala gestió obligui a allargar vuit anys una operació que estaria amortitzada.

Ple de l'Ajuntament de Mollerussa del dia 30 de desembre 2Per la seva banda Joel Bastons, des de la bancada socialista considera que bona part del desequilibri econòmic bé provocat per la falta de previsió entre els ingressos i despeses, que en el passat exercici es va fer quadrar per tancar el pressupost. Bastons considera que el consistori, ha carregat la despesa de personal, en lloc d'optimitzar els llocs de treball. Tot i la seva disconformitat el grup del PSC es va abstenir, en considerar que pagar als proveïdors era imprescindible abans de finalitzar l'any.

Bastons va tornar a insistir en la proposta de bonificar el 30% de l'IBI als propietaris que facilitin habitatges de lloguer al consistori, en detriment de la iniciativa de l'equip de Govern, que pretenia sancionar amb el mateix percentatge en l'IBI als propietaris que tinguessin habitatges tancats.

Segons el portaveu socialista, actualment l'Oficina d'Habitatge disposa de 70 pisos per llogar, i al llarg de l'any s'han dut a terme més de 2.800 consultes de persones interessades a llogar. En aquest sentit, Bastons considera que el que cal és incentivar el lloguer, i no sancionar als propietaris.

El portaveu del PP Joan SimeónJoan Simeón, el regidor del Partit Popular, es va abstenir en la proposta de l'operació d'1,1 milions d'euros, en considerar que els proveïdors, no en tenien cap culpa de la situació del consistori, i l'obligació era pagar aquestes factures. Però Simeón va votar en contra de l'operació de 200.000 euros, pel fet que va anar acompanyada de l'informe negatiu de la intervenció municipal.

Simeón va recomanar, reduir la despesa corrent, diària i de personal, per tal de no derivar en una nova situació d'emergència econòmica. El regidor popular va advertir que no donarien suport a noves operacions de crèdit si no s'actuava en la contenció coherent de la despesa del consistori.

Mesura de xoc a l'Ajuntament de Mollerussa per pagar als proveïdors
comentaris