Miralcamp fa un cant a l’esperança en la lluita contra el càncer amb la trobada de corals

Es preveu que aquesta vetllada benèfica sigui la primera de moltes altres que es puguin replicar al voltant del territori

 

photo_camera Dos-cents cinquanta coristes arribats de tot el territori lleidatà han cantat a l'uníson un repertori de vuit populars cançons

Miralcamp ha esdevingut la tarda d’aquest dissabte, 4 de febrer, l’epicentre de la lluita contra el càncer amb la trobada Corals contra el càncer organitzada per l’Associació Contra el Càncer a Lleida amb el suport de l’Ajuntament de Miralcamp i l’empresa d’esdeveniments Grup Pro.

Amb dos-cents cinquanta coristes arribats de tot el territori lleidatà i un públic que ha omplert el pavelló poliesportiu de gom a gom, tretze corals s’han unit a l’escenari per cantar a l’uníson un repertori de vuit populars cançons en un concert benèfic que destinarà tots els guanys a la lluita contra el càncer i al suport de pacients i familiars a través de l’entitat organitzadora. La trobada s’ha organitzat amb motiu del Dia mundial contra el càncer, que se celebra aquest 4 de febrer, i ha recaptat els beneficis a través d’entrades solidàries al preu de cinc euros, així com a través de venda de material divers dissenyat per l’associació, que es trobava en parades al llarg del pavelló. 

Miralcamp esdevé l’epicentre de la lluita contra el càncer amb la reunió de dos-cents cinquanta coristes de tretze corals lleidatanes en un emotiu concert organitzat per l’Associació Contra el Càncer a Lleida

A l’acte, que ha tingut lloc entre les 17.30 a les 19.00 hores, hi han assistit també el president de l’Associació Contra el Càncer a Lleida, Sisco Maranges; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l’alcaldessa de Miralcamp, Carme Ribes; i els regidors de l'equip de govern. 

El president de l’aassociació, Sisco Maranges amb l'alcaldessa de Miralcamp, Carme Ribes, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn i els regidors de l'equip de govern de l'ajuntament de Miralcamp

 

Sota la conducció de la presentadora Mariví Chacón, qui ha destacat el caràcter “descentralitzat” de la vetllada, s’han dedicat algunes paraules a la conscienciació al voltant de la malaltia, i també a agrair a tots els voluntaris, de vila i de foravila, que han fet possible l’organització d’aquest acte d’impacte que busca unir tothom en la lluita contra el càncer. 

En primer lloc, l’alcaldessa de Miralcamp, Carme Ribes, ha agraït a tothom que ha fet possible aquesta trobada, tan important perquè, ha assegurat, aquesta malaltia ens toca de prop en tant que “tots hem tingut familiars o amics” que s’han pogut veure afectats pel càncer. En aquest sentit, l’alcaldessa ha fet una crida a la unió, a prendre consciència al voltant de la malaltia i, sobretot, a no perdre mai la fe: “Quan sortiu, mireu cap a l’Església, que estarà il·luminada de color verd, el color de l’esperança”, ha conclòs, referint-se a la il·luminació especial que s’ha fet de la seva façana amb motiu del Dia mundial contra el càncer. 

L'alcaldessa ha fet una crida a la unió, a prendre consciència al voltant de la malaltia i, sobretot, a no perdre mai la fe 

 

A continuació, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha fet un agraïment a totes les corals, a tothom que ha assistit a l’acte solidari i, en especial, a l’associació, per la gran tasca d’acompanyament que fan, destacant “la importància de trobar algú amb qui poder parlar de la malaltia, i que t’animi a continuar endavant”. Talarn ha volgut destacar també la implicació del territori, palesa en aquesta vetllada: “Veure tanta gent aquí demostra que els lleidatans i lleidatanes som generosos i solidaris”, ha indicat. 

La il·luminació especial que s'ha fet de la façana de l'església de Miralcamp amb motiu del Dia mundial contra el càncer

 

Per la seva banda, el president de l’Associació Contra el Càncer a Lleida, Sisco Maranges, s’ha mostrat profundament agraït amb totes aquelles persones que es troben darrere d’aquesta trobada solidària: alcaldessa, regidors, president de la Diputació, les juntes contra el càncer que fan possible aquesta mena d’actes al voltant del territori, el director Víctor Roman, la presentadora Mariví Chacón i el Grup Pro. En aquest sentit, ha fet una menció especial a Josep Sans, de la junta de Miralcamp, per la seva implicació en aquest esdeveniment. Maranges ha posat en relleu el fet que el Pla d’Urgell és la comarca que compta amb més juntes, una per cada municipi, una realitat que, a través d’una “gran tasca”, ha fet possible la celebració tan especial d’aquest dia des del cor de la comarca.

El president de l’Associació Contra el Càncer a Lleida, Sisco Maranges, s’ha mostrat molt agraït amb totes aquelles persones que es troben darrere d’aquesta trobada solidària  

 

El president de l’associació no s’ha oblidat tampoc de referir-se amb orgull a la investigadora mollerussenca recentment becada amb 160.000 euros per investigar un tipus de càncer minoritari, Anna Visa, i ha dedicat també unes paraules de reconeixement a Pepe Casals, vicepresident de l’entitat i responsable del voluntariat de l’associació, per “la seva perseverança” a l’hora de treballar en aquest acte. “Que sapigueu que estarem sempre al vostre costat”, ha assegurat al públic general en nom de l’entitat, per acabar, tot recordant els tres pilars d’aquesta: el servei a la comunitat, la prevenció i la investigació. 

Tretze corals s'han reunit per cantar davant d'un públic que ha omplert el pavelló poliesportiu de gom a gom  

 

Tot un cant a l’esperança

Un dels moments més emotius s’ha viscut quan la Montse Duch, una pacient i usuària de l’associació, ha llegit el manifest dedicat a la conscienciació al voltant d’aquesta malaltia que, si no s’actua immediatament, al 2030 s’espera que afecti un de cada dos homes i una de cada tres dones, segons els estudis. “El meu nom és Montse Duch, i tinc càncer”, ha manifestat d’entrada. Duch ha animat el públic a afrontar la malaltia sense tabús, a parlar del càncer “sense ira i sense por”, no només com a pacients, sinó com a persones susceptibles de patir-la, ja sigui directament o a través de persones properes, “perquè l’any 2030 no sigui l’any en què el càncer s’endugui un de cada dos homes i una de cada dues dones”. “Ara som a temps”, ha insistit, referint-se a la lluita i a la necessitat d’una mobilització transversal, tant de societat com d’institucions, per plantar-se contra la malaltia. 

Concert-Miralcamp-Lluita-contra-el-càncer-4-febrer-2023-16 (14)
Un repertori de cançons amb encoratjadors que animaven a unir-se, tots a una, en la lluita contra aquesta malaltia

 

En aquest punt, s’ha donat pas als coristes, que han pujat a l’escenari tot entonant una melodia mentre el pavelló esdevenia un mar de llums a través de les llanternes dels mòbils del públic. L’escenari ha acollit aleshores les veus de la Bellcamp d’Alguaire, la Bellcant de Bellcaire d’Urgell, la Clavellina de Torrefarrera, l’Espiga d’or de Bellvís, la Flor de l’Espígol de Rosselló, la Flor de Lli de Linyola, la Vallfogonina, la Lira de Torres de Segre, l’Alzina d’Alcarràs, la Llums de veu de Pardinyes, la Sant Bartomeu d’Alpicat i, en efecte, la de l’Associació Contra el Càncer a Lleida i la Coral de Miralcamp. 

Sota la batuta de Víctor Roman, director de la coral de l’associació, i d’altres directors de la resta de corals, s’ha entonat un repertori emotiu i alhora vital, carregat de missatges encoratjadors que animaven a unir-se, tots a una, en la lluita contra aquesta malaltia i a bolcar-se en el suport als afectats per aquesta amb tot un cant a l’esperança.

L’acte ha finalitzat amb l’entrega del públic, que s’ha posat dempeus per fer sentir la seva veu i entonar una decidida Em dones força de Sergio Dalma, tot demanant un bis, que els coristes els han concedit amb El meu avi. El clam emocionat del públic ha posat fi a la vetllada, que es preveu que esdevindrà un referent per la resta de trobades de coristes que es repliquin al voltant del territori en la continuació de la lluita ferma contra el càncer.

Comentaris