09.05.2021 |
Territoris.cat

Miralcamp prepara la segona edició de Firacamp amb un increment del 30% d'expositors

Amb motiu del certamen es presentarà un segell de correus commemoratiu, una iniciativa que ha impulsat l'expert filatèlic local Josep Maria Garsaball. 

Imatge de l'afluència de públic de la primera edició de Firacamp, la Fira de la Floració.
Imatge de l'afluència de públic de la primera edició de Firacamp, la Fira de la Floració.
Miralcamp prepara la segona edició de Firacamp amb un increment del 30% d'expositors

Miralcamp enllesteix els preparatius de la segona edició de Firacamp, la Festa de la Floració, un certament que arranca aquest mateix dimecres a les set de la tarda amb una jornada tècnica dedicada a la Declaració Única Agrària (DUN), que conduirà el representant de JARC Jordi Vidal.

El programa inclou una quinzena d'activitats, que es duran a terme del 10 al 12 d'abril, que convidaran xerrades, tallers gastronòmics i de treballs manuals, maridatges, exhibicions i activitats de lleure. Aquestes propostes es completen amb el mercat d'artesania i productes de proximitat, que comptarà amb una seixantena de parades, un 30% més que en la passada edició, i que tindrà lloc el diumenge de les 10 del matí a les vuit de la tarda.

Segons l'alcalde Melcior Claramunt, l'increment de participació ha demostrat l'interès pel certamen d'establiments locals i aliens, una circumstància que satisfà als organitzadors i anima a consolidar la fira. Claramunt ha destacat que la programació intenta ser variada i atractiva per visitants i participants en la fira. Propostes entre les quals ha destacat la presentació del segell de correus commemoratiu, una iniciativa que va impulsar l'expert filatèlic local Josep Maria Garsaball, en la passada edició.

Entre les activitats també destaca el maridatge que conduirà, el dissabte dia 11 a dos quarts de nou del vespre, la sommelier Cristina Bonet, combinant els vins del Celler Vinya els Vilars d'Arbeca, amb els formatges Camps del Palau d'Anglesola, les melmelades locals El Marge, i els productes carnis d'Argal.

El diumenge també s'han programat visites guiades a l'antic molí d'oli Cal Jan, exhibicions de falconeria, el maridatge de les cerveses artesanes Matoll de Belianes i formatges del territori, així com activitats de lleure per als més petits en la plaça Sant Jaume. El mateix diumenge el cuiner local i propietari del restaurant Aimia de Lleida Jordi Pallàs dirigirà un taller de cuina a dos quarts de dotze del migdia.

L'acte inaugural, que tindrà lloc el dissabte dia 11 a les vuit del vespre, estarà presidit pel director general d'Alimentació , Qualitat i Industries Agroalimentàries Domènec Vila, acompanyat del president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell Francesc Fabregat.

Miralcamp prepara la segona edició de Firacamp amb un increment del 30% d'expositors
comentaris