04.12.2021 |

Miralcamp presenta el projecte de la Llar d’infants i el Centre cívic

L’Ajuntament ha reservat una parcel·la de 555 metres quadrats al costat del camp de futbol, on es construirà un edifici en forma de L que combinarà ambdós equipaments

Situació de l'edifici en el Pla de Dalt al costat del camp de futbol
Situació de l'edifici en el Pla de Dalt al costat del camp de futbol
Miralcamp presenta el projecte de la Llar d’infants i el Centre cívic

L’Ajuntament de Miralcamp va presentar el passat dilluns al veïnat el projecte de la nova Llar d’infants i el Centre de dia, que es construirà en una parcel·la pròxima al camp de futbol en el Pla de Dalt, d’una superfície de 555 metres quadrats. L’edifici dels nous equipaments estarà encarat als municipis del Pla, el que proporcionarà una magnífica vista de la comarca. El consistori va aprovar en el decurs del Ple del passat 30 de setembre la modificació urbanística dels terrenys, qualificats per activitat esportiva a equipaments, per tal de poder desplegar el nou projecte.

Projecte Llar d'infant MiralcampL’edifici tindrà forma de L, que delimitarà les dues ales, la Llar d’infants situada en l’eix est-oest i de l’altra, el Centre cívic que ocupa l’eix nord-sud. Ambdós edificis disposaran d’un porxo que donarà accés a l’equipament i també servirà d’espai comunitari.

L’espai d’accés s’urbanitza amb un nou vial, 15 noves places d’aparcament i un espai d’espera per a les famílies al davant de la Llar d’Infants.

Projecte Llar d'infant Miralcamp

Llar d’infants

Pel que fa a la Llar d’infants, consta de 3 aules que estan dimensionades per acollir grups d’edats diferents. Les aules se separen per dos volums de canviadors i serveis amb obertures que permeten el control visual dels infants tant dins de les aules com des del pati. La llum natural és molt important en la vida quotidiana dels infants i a aquest efecte s’han incorporat dues claraboies dissenyades per poder gaudir de llum natural durant tot el dia en qualsevol època de l’any, i al mateix temps, perquè aporti calor de forma controlada a l’hivern.

L’espai d’entrada esdevé un lloc multifuncional, ja que fa la funció de ludoteca, de menjador i d’espai de trobada entre les famílies i la Llar. És molt rellevant el contacte entre alumnes, professorat i pares de forma harmoniosa, i aquest espai és el lloc ideal per aquests moments de rebuda i comiat dels infants els dies d’escola, ja que manté una relació visual tant amb l’exterior del carrer on hi ha l’espai d’espera i el porxo d’entrada, com amb el pati on els infants gaudeixen de l’hora de l’esbarjo.

Projecte del Centre de dia de Miralcamp

El Centre cívic

El Centre cívic esdevé un espai transparent i diàfan amb una única divisió interior de vidre per tal de poder acollir reunions de les diferents agrupacions municipals. Aquest espai interior s’estén amb el porxo tant en l’entrada  com en l’espai exterior del darrere, on trobem la terrassa oberta. Els banys són adaptats, i es projecta un espai de bugaderia i un altre espai de cuina entre el Centre cívic i la Llar per donar servei als dos equipaments.

Edifici sostenible

La construcció està plantejada amb un sistema industrialitzat de panells de formigó per a reduir el temps d’execució i augmentar la qualitat constructiva. El porxo exterior i les claraboies són d’estructura metàl·lica i panells sandvitx. L’interior es construirà amb panells de cartó guix i fusta, paviments vinílics i sostres fono absorbents.

Miralcamp presenta el projecte de la Llar d’infants i el Centre cívic
comentaris