Mollerussa vol assolir el repte de convertir-se en Rècord Guinness mostrant el fons de vestits de paper de més de mig segle

Record Guinnes Vestits de Paper a Mollerussa
photo_camera Record Guinnes Vestits de Paper a Mollerussa

Fins i tot per als iniciats o els coneixedors del Concurs Nacional de Vestit de Paper de Mollerussa, ha sigut una experiència inesperada poder veure reunides les creacions de més de mig segle de certamen. L'Ajuntament de Mollerussa exhibeix aquest dissabte 6 i diumenge 7 d'octubre 338 dels vestits que han participat en el certamen, als que s'han d'afegir la petita col·lecció de 162 nines Barbie.

El periodista, i escriptor, Ramón Cotarelo ha sigut un dels privilegiats que ha pogut viure l'experiència iniciàtica de recórrer la mostra i les instal·lacions del Complex de L'Amistat, amb l'experta companyia de la periodista Carme Polo que ha sigut la coordinadora de l'exposició.

Ha sigut una mena de jornada de portes obertes per a alguns Mollerussencs que no havien tingut l'oportunitat de visitar el Museu de Vestits de Paper, i per altres que no han pogut reprimir els elogis de veure tal nombre de creacions juntes

Record Guinnes Vestits de Paper a Mollerussa 2Amb la iniciativa el consistori de Mollerussa pretén dur a terme l'exposició més gran de vestits de paper que s'hagi fet mai al món, i d'aquesta manera incorporar l'esdeveniment en el World Guinnes Records. Es tracta d'una acció més, per aconseguir engruixir i muscular la candidatura per a esdevenir Patrimoni Immaterial de la Humanitat per a la UNESCO, tal com ha explicat l'alcalde de la capital el Pla d'Urgell, Marc Solsona, que ha visitat la mostra, que ha coordinat la periodista Carme Polo.

Polo ha destacat que els vestits de paper de Mollerussa són obres d'art que tenen una tradició de més de 52 anys i ha valorat el treball de les modistes que hi ha darrere d'aquest patrimoni cultural, que es transmet de generació en generació.

L'exposició es pot visitar gratuïtament, de 10 a 2 del migdia i de 4 a 8 de la tarda, tant dissabte com diumenge

Ramon Cotarela visita Vestits de Paper a MollerussaLa mostra, que s'emmarca a l'Any Europeu del Patrimoni Cultural inclou també el centenar de vestits que formen l'exposició permanent que es pot veure al Museu de Vestits de Paper, els quals completen, amb un itinerari senyalitzat, l'exposició que ocupa el vestíbul, la platea, les llotges i l'escenari del Teatre L'Amistat.

Al llarg del cap de setmanes duran a terme tallers per aprendre a treballar el fil de paper amb ganxet i amb punta de coixí, impartit per diferents modistes. Aquests tallers, que es faran tant dissabte com diumenge, volen valorar la tasca feta per les creadores d'aquestes obres d'art.

comentaris