13.06.2021 |
Territoris.cat

Mollerussa anuncia un protocol per mediar i actuar en les ocupacions d’habitatges

L’alcalde fa balanç de l’equador de mandat en què el 84% d’accions del Pla de Govern ja s’han fet o estan en curs

Alcalde Mollerussa Interior
L'alcalde ha estat acompanyat pels regidors i regidores de l'equip de Govern
Mollerussa anuncia un protocol per mediar i actuar en les ocupacions d’habitatges

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona ha anunciat aquest dilluns que s’està treballant és en un protocol per gestionar, fer mediació i actuar davant les ocupacions il·legals d’habitatges, un protocol que s’articularia a través de la Taula de Mediació Municipal que s’està creant. “L’ocupació no és un estadi previ perquè et donin un habitatge”, ha assegurat Solsona, que ha afegit que aquest protocol ha de permetre prendre mesures ràpides i efectives contra aquestes situacions. Així ho ha anunciat el primer edil en el decurs del balanç de l'equador de mandat,  una presentació en la qual ha estat acompanyat dels regidors i regidores de l’equip de Govern.

L'alcalde ha dit també que en dos anys de mandat s’ha assolit o està en curs el 84% de l’eix programari, mentre que un 16% encara no ha pogut ser desenvolupat, en part, perquè la majoria de les accions no depenen exclusivament de l’acció de l’Ajuntament sinó que també hi ha altres administracions implicades com pot ser el cas de la futura Àrea Bàsica Policial, la concertació de places de residència per a gent gran o l’obertura d’una oficina del SOC, entre altres.

Prioritat també per a la creació de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà

Un altre dels àmbits en els quals l’Ajuntament posarà l’èmfasi durant els dos anys que resten de mandat és en la creació de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà en la qual s’està ja treballant per tal de facilitar les gestions a la ciutadania com també en l’impuls per tirar endavant uns pressupostos participatius.

Tirar endavant el Pla d’Inversions de la zona del Pla de Barris, que ha de transformar el centre urbà, és l’objectiu prioritari a curt termini, ha afegit l'alcalde. Així mateix, ha remarcat que el fet que s’hagin assolit ja un elevat percentatge de les accions proposades i també el dia a dia de la ciutat ha fet que es puguin implantar també altres actuacions que inicialment no estaven previstes com, per exemple, l’arranjament de la nau Màquina 3 per a la brigada municipal, el programa Mollerussa SmartLab o la creació de la Taula Municipal per a la Pobresa, així com, per exemple, fixar un nou esdeveniment en el calendari firal com és la Drone Party.

Solsona ha dit que el fet que el Pla de Govern municipal tingui 95 indicadors avaluables requereix un esforç d’organització interna que alhora permet retre comptes a la ciutadania. 

Mollerussa anuncia un protocol per mediar i actuar en les ocupacions d’habitatges
comentaris