17.01.2022 |
Territoris.cat

La Caminada a la Llum de la Lluna espera tenir 1.200 participants i Les Nits d'Estiu s'estendran fins a l'agost

Caminada a la Llum de la LLuna
Caminada a la Llum de la LLuna
La Caminada a la Llum de la Lluna espera tenir 1.200 participants i Les Nits d'Estiu s'estendran fins a l'agost

Mollerussa acollirà divendres 6 de juliol la Caminada a la Llum de la Lluna, una cita que enguany compleix 25 anys d’història i espera tenir uns 1.200 participants. El trajecte serà del Parc Municipal, carretera de Miralcamp, avinguda del Canal, camí de Belianes, banqueta del Canal, Salt del Duran i tornada al Parc Municipal, i tindrà una distància de 10 km. Tots els participants rebran una polsera fluorescent, una samarreta de record, aigua (al Salt del Duran) i, en acabar la caminada, entrepà i beguda, a més de poder gaudir d’un bany a la piscina d’estiu. És aconsellable portar una llanterna o frontal.

Organitzada per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Mollerussa i l’Associació Atlètica Xafatolls, la cita ja ha obert inscripcions que es poden fer a la piscina coberta de Mollerussa, a Comercial Solé Valls, a la Llibreria Dalmases, a Serveis Roselló i als llocs webs www.mollerussa.catwww.xafatolls.cat. El preu  és de 5,5 euros online i de 7 el mateix dia de la caminada. Les inscripcions es tancaran 2 hores abans de la sortida o bé quan s'arribi als 1.200 inscrits. El dijous 5 i divendres 6 de juliol es podran recollir les samarretes i polseres-dorsal a Serveis Roselló, i qui ho faci entrarà en un sorteig d’un sopar per a dos persones al Resquitx o la Boscana. També se sortejarà un pernil gentilesa de Cansaladeria Porté entre els que arribin al Salt del Duran. El president dels  Xafatolls, Juli Niubó, acompanyat pel coordinador de la regidoria d’Esports, Jordi Aymerich, i pel tècnic Ricard Pastó, també ha destacat que la cita comptarà amb la participació dels Diables de Mollerussa i de Son Soran Dance Studio a l’arribada.

El president de del CIS Pujol-Àngel OlaranAl mateix temps, un any més tots els participants podran col·laborar amb el projecte Porta l’aigua solidària de la Fundació Àngel Olaran. Així ho ha explicat Josep Maria Pujol, president del Centre d’Iniciatives Solidàries Àngel Olaran, que ha destacat que aquesta col·laboració es va iniciar per sensibilitzar la població sobre les dificultats que tenen moltes persones d’arreu del món de tenir l’aigua a l’abast. La col·laboració consistirà en transportar un ampolla d’aigua durant el trajecte per prendre consciència de tal dificultat. Pujol ha destacat que, gràcies al suport dels patrocinadors, podran lliurar 3.000 euros a la Fundació Àngel Olaran, a la qual al llarg d’aquest any han ajudat amb un total de 100.000 euros, fins al punt que el CIS Àngel Olaran és l’ONG que més diners ha enviat a Etiòpia.    

Per tot plegat, l’alcalde Marc Solsona ha expressat la seva satisfacció per organitzar una cita que és una activitat de referència en aquesta doble vessant esportiva i solidària, més encara quan es fa sobre un trajecte que ja s’ha convertit en un clàssic en ser utilitzat diàriament per un gran nombre d’usuaris, un mèrit que ha atribuït als Xafatolls i a la Caminada a la Llum de la Lluna per haver-lo adequat per aquests usos esportius i lúdics.

Solsona, també ha fet referència a Les Nits d’Estiu de Mollerussa, el cicle d’activitats per aquesta època estiuenca,que ha presentat la seva programació, destacada per la seva varietat i extensió, amb un paper rellevant per al cinema, el teatre i les sardanes, però sense oblidar les activitats habituals o els esports, a més d’estendre el seu camp d’acció al mes d’agost.

“També el mes d’agost amb les ballades de sardanes al carrer Ciutat de Lleida, i s’incorporen el cinema a la fresca, el teatre a la Casa Canal i el Juliol Fest com a una activitat consolidada", apunta Solsona

Territoris-anunci-320-OpenNight18De fet, la programació ja va començar el cap de setmana passat amb el Mon Amour Summer Festival, el Correbars 2018 i l’arribada de la Flama del Canigó. Així, per dissabte vinent, al matí hi ha previst el 10è Concurs de Música de Cambra per a Joves Intèrprets, com també la projecció al Centre Cultural de la pel·lícula ‘Una mujer fantástica’ i també el Mollerussa Open Night (organitzat per Mollerussa Comercial).

Passant ja al mes de juliol, el cap de setmana del 5 al 7 hi haurà sardanes al passeig de la Sardana, la Caminada a la Llum de la Lluna i el Mollerussa Night 3x3 Bàsquet, organitzat pel CB Mollerussa i que s’ha trasllat a la pista de bàsquet del Parc Municipal. També s’ha programat l’obra de teatre ‘Macbeth’, de William Shakespeare, a càrrec de la Companyia Agropecuària, Produccions Extensives i El Celler d’Espectacles, que forma part de l’oferta cultural de la Diputació de Lleida i que s’ha volgut representar en un espai emblemàtic i amb força història com és la Casa Canal. Del 12 al 14 de juliol arribarà el torn per a una nova ballada de sardanes a la plaça dels Països Catalans, per al Concert de l’Orfeó Renaixença, amb la participació del Cor l’Espiga de Cubelles, a la plaça de l’Orfeó Renaixença, i per a la Posta de Sol amb Gust Ponentí organitzada per Boira Experience, que començarà des de la zona de barbacoes del Parc de la Serra. Del 19 al 21 de juliol, hi haurà sardanes al pati de l’Escola de Música, el Concert de la Coral Ressò de l’Albada als Jardins de la Casa Canal i el Juliol Fest al Parc Municipal, una doble jornada organitzada per la delegació de la Cambra de Comerç i Mollerussa Comercial. El darrer cap de setmana de juliol inclourà cinema a la fresca al Parc Municipal amb ‘Wonder’, el concert ‘El Príncep de la Tenora. Ricard Viladesau. Centenari del seu naixement, als Jardins de la Casa Canal, i la Fita Alta Madness, la primera cursa vertical i solidària del Pla d’Urgell, que tindrà com a escenari el circuit d’autocròs de la Serra.

Pel que fa a l’agost, el protagonisme serà exclusiu per a les ballades de sardanes que organitzarà l’Agrupació Sardanista al carrer Ciutat de Lleida tots els dijous del mes.

Podreu consultar la programació íntegra de les Nits d’Estiu de Mollerussa a www.mollerussa.cat.

La Caminada a la Llum de la Lluna espera tenir 1.200 participants i Les Nits d'Estiu s'estendran fins a l'agost
comentaris