10.04.2020 |
Territoris.cat

Mollerussa clou l'any de la Capitalitat de la Sardana amb la 'Festa de les Colles'

El teatre l’Amistat de Mollerussa va acollir el lliurament d’insígnies que atorga la Federació Unió de Colles de Catalunya i els trofeus del campionat 2016

Representants de les colles sardanistes guardonades en les competicions del 2016
Representants de les colles sardanistes guardonades en les competicions del 2016
Mollerussa clou l'any de la Capitalitat de la Sardana amb la 'Festa de les Colles'

La cimera anual de les colles sardanistes de Catalunya va tancar els actes de l'agenda de la Capital de la Sardana a Mollerussa. L'acte va reunir als representants de 44 colles sardanistes de Catalunya, en el Teatre de L'Amistat, on es va dur a terme el lliurament dels trofeus de les competicions del 2016.

Núria Escudé, presidenta de la Unió de Colles va destacar en el seu parlament el gran nivell de totes les colles, els nombrosos concursos que s'organitzen al llarg de l'any en tot el territori i la nombrosa participació dels més petits que aporten força i són el futur del sardanisme.

Per la seva banda, Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, va agrair a la Unió de Colles voler portar a terme la seva festa anual en la nostra ciutat, agrair a la Confederació l'aposta que van fer per Mollerussa com a Capital de la Sardana i va invitar a visitar Mollerussa a totes i tots els sardanistes sempre que ho desitgin.

Un cop finalitzat el lliurament dels trofeus  els assistents a l'acte van poder visitar el Museu de Vestits de Paper i l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell. Posteriorment a la Plaça de l'Ajuntament va tenir lloc una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Lo Castell amb la participació de totes les colles provinents de tot Catalunya.

La Festa de les colles va acabar amb un dinar al pavelló Firal amb la participació de 160 persones i la presència de Lluís Puig, director general del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya.

Comentarios