07.05.2021 |
Territoris.cat

Mollerussa col·locarà tanques al voltant dels blocs Sant Isidori per garantir la seguretat

Imatge d'una de les darreres actuacions de l'Ajuntament als blocs Sant Isidori
Imatge d'una de les darreres actuacions de l'Ajuntament als blocs Sant Isidori
Mollerussa col·locarà tanques al voltant dels blocs Sant Isidori per garantir la seguretat

L'Ajuntament de Mollerussa té previst iniciar en els pròxims dies tasques bàsiques de conservació en els blocs del Grup Sant Isidori, donat que els propietaris no les han dut a terme en el període, que el consistori els va exigir en un comunicat que se'ls va lliurar el passat mes de juny. En aquesta carta es posava de manifest la necessitat d'adoptar mesures urgents preventives i de seguretat en els elements comuns dels Blocs d'habitatges. Aquesta decisió va ser com a conseqüència de les conclusions de l'informe redactat pels Serveis Tècnics del Consell Comarcal,

Incidents als blocs Sant Isidori 1

Necessitat d'adoptar mesures urgents preventives i de seguretat en els elements comuns dels Blocs d'habitatges

El consistori ha publicat en el BOE, aquest comunicat per tal que la quarantena de propietaris que no s'han pogut localitzar es considerin assabentats, i així poder iniciar les actuacions de conservació. La resta de propietaris s'han entrevistat amb els responsables del consistori, que els han facilitat els detalls de l'informe tècnic, en el que es basaven per exigir les actuacions urgents en els elements comuns.

Segons fons municipals, es duran a terme reparacions bàsiques en els arrebossats de les façanes, les cornises, i les teules de les taulades, en els punts que els tècnics considerin que poden ser propensos a despreniments, i tot seguit es procedirà a instal·lar tanques de protecció al voltant dels quatre blocs, deixant l'espai d'accés als habitatges.

Es procedirà a instal·lar tanques de protecció al voltant dels quatre blocs, deixant l'espai d'accés als habitatges

Segons les fonts municipals, aquestes mesures es prenen per garantir la seguretat dels vianants, donat que els propietaris, que serien els responsables dels elements comuns no els han dut a terme.

Incidents als blocs Sant IsidoriL'Ajuntament de Mollerussa, està pendent de signar un conveni de col·laboració amb els departaments de Governació, Administracions Públiques i Habitatge i el de Territori i Sostenibilitat per tal de fixar un full de ruta de la futura intervenció en els habitatges del Grup Sant Isidori. Aquest acte estava previst el passat 27 de juliol i es va suspendre com a conseqüència de l'accident ferroviari que es va produir a l'estació de França de Barcelona.

L'Ajuntament ha hagut d'actuar en els darrers anys en un gran nombre d'incidents estructurals que han fet perillar la seguretat en la via pública, per la qual cosa exigia als propietaris prendre mesures urgents, per evitar mals majors. Entre aquestes mesures s'especificava arrebossar les façanes, repicar els paviments d'accés als habitatges, reforçar els ancoratges de les baranes, eliminar les sobre càrregues en els balcons, assegurar els ancoratges de les instal·lacions, antenes, maquinària, armaris de serveis, així com repàs als elements de la coberta que no estan collats, com teules i ràfecs que poden caure a la via pública.

Mollerussa col·locarà tanques al voltant dels blocs Sant Isidori per garantir la seguretat
comentaris