27.10.2021 |
Territoris.cat

Mollerussa consultarà a 8.585 ciutadans com volen que sigui el centre de la ciutat entre tres propostes

La votació, en la que podran participar els majors de 16 anys, es farà presencialment i telemàticament del 20 al 26 de febrer

Mollerussa presentacio consulta interior
L'alcalde Marc Solsona amb les tres regidores de Participació, en l'acte de presentació del projecte
Mollerussa consultarà a 8.585 ciutadans com volen que sigui el centre de la ciutat entre tres propostes

L’Ajuntament de Mollerussa ha programat per a la setmana del 20 al 26 de febrer la consulta popular que ha d’ajudar a decidir com s’ha de transformar el centre de la ciutat, en concret una part de l’àmbit contemplat en el Pla de Barris i que inclou les emblemàtiques places de l’Ajuntament, Major i de Manuel Bertrand. Hi estaran convocats a participar un total de 8.585 ciutadans empadronats a Mollerussa majors de 16 anys i també els titulars de les 155 activitats comercials que hi ha ubicades en la  zona d’actuació.

Així ho ha explicat aquest dimarts l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de les tres regidores de Participació, Imma Casanella, Mònica Segués i Griselda Soteras, en un acte en el qual han assistit els portaveus dels grups municipals al consistori. Solsona ha indicat que el que es posa a consulta és la tria de la idea genèrica a partir de la qual els serveis tècnics de l’Ajuntament han de confeccionar els projectes executius dels 10 carrers en els quals s’intervindrà a través del Pla de Barris i que han d’estar executats abans del 30 de juny del 2018.  “Volem que la ciutadania ens ajudi a triar l’aparador de la via pública que haurà de regir aquest àmbit del centre de la ciutat i que ens ha d’ajudar a competir davant d’amenaces comercials externes per valor afegit, per façana comercial i per agradabilitat”, ha afegit l’alcalde, el qual ha indicat que el procés participatiu “té caràcter consultiu però no és vinculant”.

També estan convocats els titulars de les 155 activitats comercials que hi ha ubicades en la  zona d’actuació

La ciutadania convocada haurà de votar un dels tres projectes que van resultar finalistes entre els sis que es van presentar al concurs d’idees per establir els criteris urbanístics i estètics  per la reforma dels carrers del centre urbà. Per facilitar aquesta consulta, cada projecte finalista especificarà 10 característiques de la seva proposta i aportarà també documentació gràfica, una informació que estarà exposada durant el mes de febrer a la Sala de Plens de l’Ajuntament per poder ser consultada. Cal recordar que els tres projectes finalistes, que tenen com a eix comú el fet de donar preferència al vianant davant del vehicle i la supressió de l’aparcament a la plaça de Manuel Bertrand, són Mollerussa +que mai, de l’agrupació de licitadors de Mollerussa representada per Cristina Clotet i composta amb Esther Gatnau; Connecta´t, representada pel gabinet barceloní encapçalat per Estanislau Roca i compost amb Joan Florit, Aitor Estévez i Yolanda Olmo; i Tapiz, del valencià Antonio López.

La votació es podrà fer tant presencialment durant els dies establerts de 10 a 3 del matí i de 16 a 20 hores de la tarda de dilluns a diumenge al mateix Ajuntament o bé en línia a través d’una plataforma de participació i des de qualsevol dispositiu electrònic, prèvia inscripció a un registre per tal d’obtenir un codi per exercir el vot. Solsona ha explicat que el formulari per registrar-se estarà actiu a través de la pàgina web municipal a partir del 20 de gener tot i que la votació efectiva no es podrà realitzar fins a la setmana del 20 al 26 de febrer.

Sessions informatives generals i específiques als instituts i al casal d’avis

Per tal de donar a conèixer el funcionament de la consulta i aclarir qualsevol dubte que es pugui plantejar, divendres 17 de febrer tindrà lloc una xerrada pública al Teatre L’Amistat en dues sessions, a les 8 i a les 9 del vespre, per part dels gabinets tècnics responsables  de les tres propostes finalistes. Així mateix, també es distribuirà mitjançant una bustiada un tríptic amb la informació de les característiques de cada un dels tres projectes i els termes per poder participar en la consulta. A banda, també es faran sessions específiques informatives als instituts de secundària, ja que els ciutadans poden votar a partir dels 16 anys, i també al Casal per a la Gent Gran per poder assessorar a les persones menys avesades a utilitzar dispositius electrònics.

Mollerussa consultarà a 8.585 ciutadans com volen que sigui el centre de la ciutat entre tres propostes
comentaris