Mollerussa contractarà per lots la neteja dels edificis i espais públics per millorar el control

El Ple debatrà aquest dijous l’ordenació de contribucions especials per urbanitzar el lateral dret del camí del Palau i l’adquisició de jocs infantils per al parc municipal

Marc Solsona Ple Gener 2016
photo_camera Marc Solsona explica els principals punts que passaran pel Ple municipal aquest dijous dia 28 de gener

L’Ajuntament de Mollerussa té previst aprovar en el Ple d’aquest dijous l’adjudicació en lots de contractació dels serveis de neteja dels edificis i dels espais públics municipals, segons ha explicat l’alcalde, Marc Solsona. El nou sistema de contractació contrasta amb el que s’aplicava fins ara, que feia una adjudicació conjunta dels serveis de neteja per a tots els espais.

A partir d’ara, el plec de dependències i instal·lacions municipals quedarà dividit en sis blocs que seran els que es trauran a licitació pública i que, a més, incorporaran la totalitat dels edificis municipals, alguns dels quals fins ara no estaven inclosos en els serveis contractats.

L'alcalde diu que així es farà un seguiment més acurat de les possibles incidències que sorgeixen

Amb aquest nou sistema, segons Solsona, es podrà fer “un seguiment més acurat de les possibles incidències que sorgeixin”, així com “contemplar i valorar per separat” en cas que es detectin anomalies o que s’hagin d’aplicar possibles mesures correctores.

El preu de la contractació d'aquest servei passarà dels 230.000 euros anuals fins ara, als 270.000, si bé la voluntat és la d’oferir un millor servei i de la inclusió de més espais, com ara el Salt del Duran.

Amb la contractació per separat, ha afegit l'alcalde, "s’obre el ventall d’empreses que podran optar a l’adjudicació”, que fins ara estava acotat a empreses més grans. Els contractes seran per 4 anys prorrogables a 2 més.

Desglossat per blocs, aquests sis lots que es licitaran de forma anual seran els corresponents a instal·lacions esportives (per 32.500 euros), centres escolars (96.000), equipaments culturals (37.200), varis (20.400), dependències de l’Ajuntament (34.600) i espais exteriors (7.500).

L'Ajuntament enceta un 'Pla Renove' urbanístic

D’altra banda, el Ple també preveu donar llum verda a l’ordenació de contribucions especials referents a la urbanització del lateral dret del camí del Palau. Solsona ha destacat que “aquesta serà la primera actuació general que promou l’Ajuntament en els darrers cincs anys i que va més enllà de les accions correctores i de reparació puntuals”, un fet que es considera com “un primer pas en la voluntat de l’equip de govern d’emprendre una renovació urbanística real”, un Pla Renove en tota regla que abasti molts més projectes.

En el cas del camí del Palau, s’aprovarà una inversió total de 27.237 euros que es finançaran al 50 per cent entre l’Ajuntament i els veïns de la zona.

Un altre dels punts de Ple serà l’aprovació de la modificació de crèdits per valor de 33.287 euros. D’aquests, 27.237 corresponen a les obres del camí del Palau, mentre que els altres 6.050 pertanyen a la compra de jocs infantils i material divers per al parc municipal, elements que se substituiran a partir del mes de març.

Com en el cas anterior, l’Ajuntament ha volgut subratllar que “es tracta d’una primera compra de mobiliari urbanístic després de força temps, i que la voluntat és, tal com es va anunciar en el seu dia, acabar invertint al voltant de 200.000 euros” que es finançaran amb una partida ja pressupostada.

A Urbanisme el projecte Cal Castelló, que preveu la creació del Club de Cultura per dinamitzar aquesta zona

Un altre punt que es tirarà endavant serà la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, en concret del punt que afecta la definició del polígon d’actuació Cal Castelló. En aquest cas, i un cop no s’ha presentat cap al·legació respecte al projecte inicial, es farà l’aprovació provisional per elevar-lo a Urbanisme per tal que hi doni la llum verda definitiva, que suposarà el pagament de quatre anualitats de 25.000 euros a la propietat.

Amb aquesta inversió, es redistribuiran les condicions d’edificació de la parcel·la en la qual s’ubica Cal Castelló i es podrà signar el conveni urbanístic mitjançant el qual els propietaris cediran 1.500 metres quadrats de la parcel·la que corresponen a la casa i a part del jardí, els quals passaran a tenir la qualificació d’equipament i de zona verda, respectivament.

Aquesta operació permetrà “salvar un patrimoni urbanístic que forma part del paisatge urbà de Mollerussa, al qual l’Ajuntament preveu donar un ús cultural que, a més, servirà per dinamitzar la zona de l’avinguda Catalunya”, en paraules de l’alcalde. En compensació de l’alliberament d’espai, els propietaris de Cal Castelló podran aixecar una planta més per edifici.

Actualitzen el preu del servei de grua, que passarà a costar 58,60 € per la retirada de vehicles mal aparcats

Finalment, el Ple debatrà la modificació de l’ordenança fiscal per incloure-hi, d’una banda, la nova distribució de carrers afectats per les zones blaves d’aparcament, i de l’altra, les noves tarifes del servei de grua, que, un cop s’ha adjudicat el concurs, s’han actualitzat en 58.60 euros més IVA per a la retirada de vehicles mal aparcats. També es donarà el vistiplau al nou preu de les hores extra del personal al servei de l’Ajuntament per aquest 2016, al qual s’aplica un increment de l’1% estipulat en els pressupostos generals de l’Estat.

comentaris