ELS CONTENIDORS HAN ESTAT DECORATS PEL CENTRE D'EXPRESSIó ARTíSTICA SOLAÇ

Mollerussa presenta en la Fira de Sant Josep els nous contenidors de brossa

Els grans generadors de brossa, comerciants i restauradors, disposaran d'una clau per poder accedir als contenidors per una boca de més dimensions que la dels usuaris particulars.

Francesc Fabregat i Marc Solsona visiten l'estand on es mostren els contenidors.
photo_camera Francesc Fabregat i Marc Solsona visiten l'estand on es mostren els contenidors.

Mollerussa preveu implantar els nous contenidors de brossa a partir de l'1 de juny, segons han anunciat aquest dissabte l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona i el president del Consell Comarcal Francesc Fabregat. Un acte que s'ha dut a terme en el marc de la Fira de Sant Josep, en un espai en el qual es poden veure els contenidors que s'instal·laran en la capital del Pla d'Urgell.

Els nous elements de recollida selectiva, al marge de les característiques millorades a les dels actuals, tenen la particularitat d'estar decorats amb imatges de diferents edificis de la ciutat, una iniciativa del Centre d'Expressió Artística SOLAÇ.

Els nous contenidors que milloraran l’estètica, la higiene i també reduiran al soroll, s'instal·laran en 74 àrees d'aportació de la ciutat amb cinc elements en cadascuna, que en principi seran les mateixes en les quals es troben els actuals, segons ha explicat Marc Solsona. L'alcalde ha afegit que, sobretot, no hipotecaran el futur de la ciutat perquè permetran una fórmula mixta, ja que els camions podran dur a terme tant la recollida en superfície com la soterrada.

El president del Consell Comarcal Francesc Fabregat ha explicat que l'actuació es completarà amb una deixalleria mòbil, que itinerària per diferents zones de la ciutat. Un servei que conjuntament amb la deixalleria comarcal està previst d'adjudicar la gestió, a centres especials de treball, amb l'objectiu de contribuir a la integració de persones amb risc d’exclusió social. També està previst, du a terme millores en les instal·lacions de la deixalleria, per tal d'evitar els robatoris.

Per tal d’explicar a la ciutadania el nou sistema i tornar a fer conscienciació de la importància de la recollida selectiva, el Consell Comarcal començarà a partir de mitjans del mes d’abril una campanya informativa, incidint en un primer moment amb els grans generadors de brossa com són els bars i els restaurants, segons ha indicat el tècnic de l’ens comarcal, Ramon Montserrat, el qual ha afegit que aquest sector comptarà amb una clau específica per utilitzar una boca de majors dimensions que se situa al darrere dels contenidors.

Tot i amb això, el gruix de la campanya per a fomentar la participació ciutadana començarà al mes de juny, un cop els contenidors ja estiguin ubicats, i es farà a través de visites porta a porta, de xerrades informatives a la població en general i a col·lectius determinats en particular i també mitjançant cinc punts informatius distribuïts en punts diferents de la ciutat per tal de resoldre dubtes del nou servei i lliurar material explicatiu complementari.

comentaris