03.10.2022 |
Territoris.cat

Mollerussa inicia el protocol per enderrocar el grup

Visita de Meritxell Borràs i Josep Rull als blocs Sant Isidori de Mollerussa
Visita de les autoritats als blocs Sant Isidori de Mollerussa
Mollerussa inicia el protocol per enderrocar el grup

L'Ajuntament de Mollerussa iniciarà el protocol per reallotjar les famílies dels blocs Sant Isidori, i el posterior enderroc dels habitatges, després de la signatura del conveni, que s'ha dut a terme aquest dijous, amb els departaments de Governació, Administracions Públiques i Habitatge i el de Territori i Sostenibilitat. Acte al qual hi han assistit els consellers dels departaments Meritxell Borràs i Josep Rull, acompanyats de l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona.

L'enderroc és dura a terme un cop el consistori disposi dels informes tècnics que permetin constatar la ruïna tècnica dels habitatges 

Marc Solsona explica als consellers la situació dels blocs Sant Isidori 1Segons l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, el desplegament del protocol, que en principi està previst que es faci durant quatre anys, és dura a terme un cop el consistori disposi dels informes tècnics que permetin constatar la ruïna tècnica dels habitatges. Durant aquest període les administracions ubicaran una oficina pròxima als blocs, per tal de poder fer el seguiment de les actuacions, al mateix temps que informar els propietaris.

Segons la consellera Borràs, a la capital del Pla d'Urgell es disposa d'un parc d'habitatges que ronda les 280 unitats, el que permetrà reubicar a totes les famílies que actualment resideixen als blocs, ja sigui, amb lloguers assequibles a les seves rentes o amb ajudes socials en els casos d'exclusió social.

Per la seva banda el conseller Rull ha explicat que el departament amb el suport de l'INCASÒL, actuarà a Mollerussa de la mateixa manera que ho ha fet en altres poblacions catalanes que han viscut episodis urbanístics semblants. Promocions molt antigues que es van construir amb mesures de qualitat molt diferents de les que s'utilitzen actualment, i per altra banda que s'han vist afectades per problemàtiques socials. És per aquest motiu que la resposta ha de ser la de resoldre el problema arquitectònic, enderrocant els blocs i projectant una solució urbanística que respongui a les previsions del consistori.

El conveni permetrà reubicar a totes les famílies que actualment resideixen als blocs, ja sigui, amb lloguers assequibles a les seves rentes o amb ajudes socials en els casos d'exclusió social

L'Ajuntament de Mollerussa, prendrà mesures per garantir la seguretat dels vianants, així com actuacions de conservació urgents, després d'informar els propietaris de l'obligació de dur-les a terme, i exhaurit el termini, no ho han fet. Per aquest motiu el consistori col·locarà tanques metàl·liques al voltant dels quatre blocs, fins que finalitzi el procés d'enderroc.

Mollerussa inicia el protocol per enderrocar el grup
comentaris