06.07.2022 |
Territoris.cat

Mollerussa licita la construcció d’un col·lector per desaiguar la zona de la plaça de Manuel Bertrand

Mollerussa col·lector aigues pl.Manuel Bertrand 3 interior
El projecte aprofitarà una antiga mina de la qual es té constància documental des de mitjans del segle XVIII
Mollerussa licita la construcció d’un col·lector per desaiguar la zona de la plaça de Manuel Bertrand

L’Ajuntament de Mollerussa ha tret a licitació les obres de construcció d’un nou col·lector d’aigües pluvials que té per objectiu donar sortida als volums que s’acumulen en episodis de forts aiguats a la zona de la plaça de Manuel Bertrand, segons han explicat aquest dimarts l’alcalde, Marc Solsona, i el primer tinent d’Alcaldia i coordinador d’Àrees, Josep Simó. L’obra, que s’emmarca dins el Pla de Barris, aprofitarà també en el seu primer tram una antiga mina que discorre per sota del pati de la rectoria i de la que es té constància documental des de mitjans del segle XVIII, encara que tot apunta que és molt anterior. La construcció del col·lector surt a concurs amb un pressupost total amb l’IVA inclòs de 173.463 euros.

L’obra aprofita en el seu primer tram una antiga mina que passa sota la rectoria i de la qual ja es té constància documental al segle XVIII

Solsona ha indicat en aquest sentit que l’actuació permetrà donar solució als problemes d’acumulació en episodis de forts aiguats en aquesta cèntrica plaça que durant l’any vinent s’ha de reformar i a més també afegeix “un component de conservació patrimonial” d’un element de subsòl que explica la història de la ciutat.Mollerussa col·lector aigues pl.Manuel Bertrand texte

El projecte de l’obra, que preveu un cabal per a l’evacuació i el drenatge de les aigües pluvials de 600 l/s, contempla un traçat total de 275 metres que s’inicia a la plaça de Manuel Bertrand i que aprofita al voltant de 30 metres de l’antiga mina fins a un primer pou de registre ubicat al pati de la rectoria. En aquest punt, es construirà una nova canonada de 800 mm de polipropilè que arribarà fins al segon pou, del total de nou que s’ubicaran al llarg del recorregut. El traçat continuarà per sota del pati contigu al de la rectoria on es farà un canvi d’alineació fins a arribar al carreró sense sortida que desemboca al carrer de Domènec Cardenal. En aquesta via, el traçat seguirà per davall de la xarxa unitària fins a passar el carrer per després passar per sota la travessera de Domènec Cardenal i desembocar finalment al Canal d’Urgell.

També en referència al carrer de Domènec Cardenal, Solsona ha dit que l’Ajuntament està pendent d’una actuació per reasfaltar aquesta via per part de la Generalitat, titular d'aquesta, i que, en cas que no es puguin quadrar els calendaris de les dues actuacions, pot ser que es deixi el tram de carrer per on ha de passar el col·lector pendent per reasfaltar posteriorment. Així mateix, ha assegurat que el fet que la reforma del nou col·lector afecti la travessera del carrer de Domènec Cardenal motiva el fet que s’aprofiti també per urbanitzar aquest carrer, que s’ha d'obrir en l’extrem que dona a l’avinguda del Canal un cop s’arribi a un acord amb els propietaris dels terrenys que actualment tanquen aquesta sortida.

Un total de sis empreses opten al servei de manteniment de parc i jardins

D’altra banda, un total de sis empreses opten a adjudicar-se el servei de manteniment de parcs i jardins, zones verdes i arbrat de Mollerussa després de finalitzar el passat 16 d’octubre el termini de presentació de les ofertes. Cal recordar que el Ple de l’Ajuntament del passat 13 de juliol va licitar aquest servei per gestionar un total de 216.901 metres quadrats d’espais verds amb un pressupost de 400.000 euros anuals i una durada de 4 anys.

Mollerussa licita la construcció d’un col·lector per desaiguar la zona de la plaça de Manuel Bertrand
comentaris