14.08.2022 |
Territoris.cat

Mollerussa necessita atreure indústria, apostar per la formació i potenciar l'eix comercial

Amb rauxa i valentia, el candidat dl'ERC a l'alcaldia de Mollerussa Engelbert Montalà va presentar algunes de les alternatives al seu projecte de ciutat.

Josep A. Pérez entrevista al candidat d'ERC a l'alcaldia Engelbert Montalà.
Josep A. Pérez entrevista al candidat d'ERC a l'alcaldia Engelbert Montalà.
Mollerussa necessita atreure indústria, apostar per la formació i potenciar l'eix comercial

La falta d'experiència política no van impedir que l'alcaldable del grup d'ERC a l'ajuntament de Mollerussa Engelbert Montalà es mostrés segur i valent davant de més d'un centenar de persones que van assistir al seu bateig mediàtic, com a preàmbul de la propera campanya municipal.

Montalà es va sotmetre a l'entrevista d'aquest periodista, amb la seguretat que li ha proporcionat la recerca de les inquietuds d'un gran nombre de sectors i de ciutadans amb els quals s'ha entrevistat, d'una banda per copsar la realitat social i per altra recollir propostes ciutadanes. Una tasca que ha intensificat des del seu nomenament com alcaldable, el passat mes de setembre.

L'entrevista va fer un repàs dels capítols més destacats de la gestió municipal, començant per l'econòmic, sobre el qual Montalà va destacar que la ciutat precisa d'eines que puguin atreure noves activitats, com eix fonamental de la recuperació econòmica. Una proposta que implicaria habilitar noves zones industrials, potenciar la formació professional i fer més atractiu l'eix comercial de la ciutat amb més zones de vianants.

Un projecte de ciutat, que segons Montalà, s'ha de dur a terme amb un full de ruta a 15 anys vista, prioritzant les actuacions en funció de la disponibilitat pressupostària, i el retorn de les inversions en l'àmbit urbanístic. Montalà va assegurar que Mollerussa té un gran potencial pel que fa a les comunicacions i la seva situació geogràfica,  els quals han de ser arguments per atreure implantació empresarial. A més, s'hi ha d'afegir el gran nivell dels centres educatius de la ciutat, en gran mesura els de formació professional, amb especialitats de referència, el que faria factible poder crear un campus de Formació Professional a la Serra, que es complementaria amb un viver d'empreses.

Pel que fa al comerç, l'alcaldable republicà va assegurar que cal ser valent a l'hora de fer plantejaments urbanístics, com pot ser el cas de convertir per als vianants les places Manuel Bertrand i Pla d'Urgell, actuacions que podrien convertir Mollerussa en capdavantera del sector comercial.

El candidat d'ERC va afirmar que la capitalitat de Mollerussa és un valor afegit, que permet cohesió entre els municipis de la comarca i és un pol d'atracció pel seu dinamisme social, cultural i econòmic.

Després d'aquesta presa de contacte amb la militància i la ciutadania, el grup d'ERC té previst un acte de precampanya durant el mes de febrer.

Mollerussa necessita atreure indústria, apostar per la formació i potenciar l'eix comercial
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement