27.10.2021 |
Territoris.cat

Mollerussa obliga a prendre mesures de seguretat urgents als propietaris del Grup Sant Isidori

imatge d'una de les actuacions en els blocs del grup Sant Isidori 2
imatge d'una de les actuacions en els blocs del grup Sant Isidori
Mollerussa obliga a prendre mesures de seguretat urgents als propietaris del Grup Sant Isidori

L'Ajuntament de Mollerussa ha fet arribar als propietaris dels habitatges del Grup Sant Isidori, una carta en la qual els insta a dur a terme mesures de seguretat en els elements comuns, per tal d'evitar danys a les persones i béns.

El consistori de la capital del Pla d'Urgell ha dut a terme aquesta actuació, com a conseqüència de les conclusions de l'informe redactat pels Serveis Tècnics del Consell Comarcal, que posa de manifest la necessitat d'adoptar mesures urgents preventives i de seguretat en els elements comuns dels Blocs d'habitatges, després d'haver realitzat una inspecció tècnica.

Una inspecció tècnica inposa de manifest la necessitat d'adoptar mesures urgents preventives i de seguretat en els elements comuns dels Blocs d'habitatges

imatge d'una de les actuacions en els blocs del grup Sant Isidori 1Amb aquest comunicat l'Ajuntament de Mollerussa vol fer saber als propietaris dels habitatges, que els desperfectes dels elements comuns, façanes, taulades, balcons o paviments de les entrades, són de la seva responsabilitat. L'Ajuntament ha hagut d'actuar en el darrer any en un gran nombre d'incidents estructurals que han fet perillar la seguretat en la via pública, per la qual cosa considera que s'han de prendre mesures urgents, per evitar mals majors. Entre aquestes mesures s'especifica que s'han d'arrebossar les façanes, repicar els paviments d'accés als habitatges, reforçar els ancoratges de les baranes, eliminar les sobre càrregues en els balcons, assegurar els ancoratges de les instal·lacions, antenes, maquinaria, armaris de serveis, així com repàs als elements de la coberta que no estan collats, com teules i ràfecs que poden caure a la via pública.

L'Ajuntament ha hagut d'actuar en el darrer any en un gran nombre d'incidents estructurals que han fet perillar la seguretat en la via pública

Estat en que es troben les façanes dels blocs Sant IsidoriEl consistori adverteix que propietaris o comunitats de veïns tenen vint-i-un dies per efectuar les actuacions que s'especifiquen, un termini que parteix de la setmana del 12 de juny, data en què es van començar a lliurar les cartes.
Amb aquest mesura, el consistori intenta que els propietaris coneguin la situació estructural dels quatre blocs, en els que si troben 160 habitatges que es van construir al voltant dels anys 60, i la necessitat urgent de fer-hi actuacions, que garanteixin la seguretat. Els propietaris hauran de dur a terme les reformes en aquest termini i el cas contrari l'Ajuntament actuarà d'ofici per poder realitzar-les.

El comunicat als veïns forma part d'un projecte que l'Ajuntament porta a terme des de l'inici del mandat, i que és d'una gran complexitat donada la diversitat de perfils de propietaris i llogaters dels habitatges. És per això que l'Ajuntament ha demanat la col·laboració de la conselleria de Territori, i l'Agència de l'Habitatge, amb els que signarà un conveni que permeti emprendre accions per resoldre una situació d'inseguretat tant urbanística com social.
El conveni entre les administracions està previst que es pugui signar el pròxim mes de juliol, per tal de poder emprendre mesures definitives per satisfer a tots els agents implicats.

Mollerussa obliga a prendre mesures de seguretat urgents als propietaris del Grup Sant Isidori
comentaris