Mollerussa participa en un programa pilot per prevenir l’abandó escolar a l'ESO

2015081214235321270
photo_camera Imatge de l'INS Terres de Ponent de Mollerussa

Una desena d'estudiants dels instituts Terres de Ponent i La Salle de Mollerussa es van beneficiar el passat curs, del programa Enganxa't i continua, una iniciativa pionera que va impulsar i finançar la direcció general de Joventut de la Generalitat, amb objectiu prevenir l'abandó escolar de joves que cursen l'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO).

Els joves, segons els responsables del projecte, tenen en comú la desmotivació en els estudis, una baixa autoestima i, en alguns casos, dificultats en l'aprenentatge

Campanya absentisme escolarEl programa, que es va desplegar en set municipis més de Catalunya, el van coordinar des de la regidoria de Benestar Social, Ciutadania i Infància i l'Oficina Jove del Pla d'Urgell. Una educadora municipal va portar a terme sessions individualitzades al Centre la Banqueta, fora de l'horari lectiu habitual. Els joves, segons els responsables del projecte, tenen en comú la desmotivació en els estudis, una baixa autoestima i, en alguns casos, dificultats en l'aprenentatge, de manera que presenten conductes que, en molts casos, generen reiterades expulsions dels centres escolars.

Els agents implicats en el projecte el van valorar molt positivament, ja que un 80 per cent dels participants, considerava que la informació que han treballat en les diferents sessions els ha estat d'utilitat, per aquesta raó els impulsors del programa tenen previst que es pugui repetir el pròxim curs.

comentaris