08.08.2022 |
Territoris.cat

L'Ajuntament de Mollerussa preveu contruir una nova escola de música amb auditori

Serà un dels punts de Ple d’aquest dijous on també es preveu modificar el POUM per impulsar la construcció d’un nou tram del Vial Nord

Assaig escola de música interior
Situada a la mateixa ubicació de l’actual, es preveu que la nova edificació tingui planta baixa i un pis i que pugui acollir també un auditori.
L'Ajuntament de Mollerussa preveu contruir una nova escola de música amb auditori

L’Ajuntament de Mollerussa preveu construir una nova escola de música en la mateixa ubicació de l’actual, que tingui planta baixa i un pis i que pugui acollir també un auditori. Per finançar-ne la construcció, vol cedir en concessió per a ús comercial un total de 2.978 metres quadrats de sòl de la finca de propietat municipal on actualment hi ha la pista de bitlles i els mòduls de l’escola d’adults. Ho ha explicat aquest dimarts el regidor de Planificació estratègica i Urbanisme i primer tinent d’alcaldia, Pere Garrofé, el qual ha indicat que per impulsar el projecte cal una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per ordenar l’àmbit d’actuació que és de propietat municipal amb l’objectiu de modificar les proporcions de sòl destinat a equipaments i el d’aprofitament privat.

Aquesta modificació formarà part de l’ordre del dia del pròxim Ple ordinari que tindrà lloc aquest dijous 27 i que serà retransmès per Ràdio Ponent

Garrofé ha explicat que el consistori ha rebut una petició formal per part del promotor Romà Infraestructures i Serveis SAU per impulsar aquest projecte i ha insistit que, tot i això, caldrà convocar un concurs públic per atorgar la concessió d’aquest ús comercial per un temps limitat que es definiria al plec de clàusules corresponent, el qual podria estar enllestit a finals d’aquest any. El regidor ha indicat que la superfície comercial a construir implicaria un pàrquing soterrat, que ocuparia també la pastilla on s’edificaria la nova l’escola de música, i una planta a peu de carrer. Així mateix, ha dit que el POUM preveu la construcció de tres plantes més que es destinarien en un futur a la construcció de trenta-cinc habitatges dels quals quinze serien de protecció oficial.    

roda de premsa
El primer tinent d'alcaldia, Pere Garrofé, explicant al projecte acompanyant-se dels plànols del POUM - Foto: Cedida per l'Ajuntament de Mollerussa

Aquesta modificació també inclourà dins el sistema d’equipament públic la pista d’estiu de l’antic Musicland, que actualment està cedit per l’Ajuntament per al seu ús a l’Agrupament Escolta Cal Met, i també afegirà al sistema viari el vial sense sortida que connecta el carrer de Santa Joaquima de Vedruna amb l’àmbit d’actuació perquè pugui actuar com a accés al futur pàrquing soterrat de l’escola de música. 

Impuls al tram del Vial Nord des de l’avinguda de Balaguer fins a la carretera del Palau

D’altra banda, un altre dels punts que passaran pel Ple és la modificació del POUM i el conveni urbanístic amb l’empresa Nufri per tal que aquesta assumeixi la construcció de bona part del tram del Vial Nord que va des de l’avinguda de Balaguer fins a la carretera del Palau d’Anglesola a canvi d’excloure del sistema públic de vialitat un carrer interior que passa pel mig de les instal·lacions de la fàbrica, segons ha indicat Garrofé, el qual ha afirmat que “aquesta actuació donarà un impuls definitiu al traçat del Vial Nord”, una via que ha de possibilitar desviar el trànsit pesat de la N-II. 

Garrofé ha explicat que en el conveni per a la compensació dels drets del sòl s’ha fet una valoració de l’obra a desenvolupar per Nufri de 458.583 euros, que inclouen la construcció del sector sud d’aquest tram, ja que el sector nord des de l’avinguda de Balaguer fins al passeig de la Salle, on hi passa el canal cobert,  ja anava al seu càrrec fruit del pla de desenvolupament que l’empresa va fer en el seu moment. Quedarà pendent de finançament la zona sud des del canal fins a la carretera del Palau per tal de completar aquest tram, segon ha dit el regidor, el qual ha assegurat que el tram d’aquest Vial Nord, que va des de la carretera de Linyola fins a l’avinguda de Balaguer, ja compta amb el projecte redactat per part de la Diputació de Lleida a l’espera de trobar el finançament. 
 

L'Ajuntament de Mollerussa preveu contruir una nova escola de música amb auditori
comentaris