17.10.2021 |

Mollerussa provarà un sistema de papereres de reciclatge interactives

La capital del Pla d’Urgell té previst iniciar la instal·lció de les primeres dotze unitats de paperres al mes de juny, i serà la primera instal·lació que la companyia Solar Outdoor Media farà a l’estat espanyol
Mollerussa presenta la prova de papereres interactives @Territoriscat
Mollerussa presenta la prova de papereres interactives @Territoriscat
Mollerussa provarà un sistema de papereres de reciclatge interactives

L'Ajuntament de Mollerussa participarà en la prova d'un sistema de papereres de reciclatge interactives, que tenen com a objectiu optimitzar la recollida selectiva, i al mateix temps oferir serveis de xarxa wifi i connexions USB per a la càrrega de dispositius mòbils. La companyia alemanya Solar Outdoor Media, impulsora del projecte, té previst instal·lar mig centenar d'aquestes unitats, que s'alimenten amb energia solar, i que també incorporen pantalles, led que oferiran publicitat estàtica i dinàmica.

El projecte l'ha presentat aquest dimarts l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de Mariona Asensio, coordinadora a Lleida de Solar Outdoor Media, i d'Esteve Aymerich, assessor de l'àmbit Smart del consistori. Solsona ha explicat que està previst que el pilot comenci a principis de juny amb la col·locació d'una dotzena d'aquestes papereres en el recinte de la Fira de Sant Josep, prevista pel cap de setmana del 4 al 6 de juny.

Mariona Asensio, ha afegit que la prova preveu recollir dades de la cobertura de la xarxa wifi que no estiguin ubicats prop del centre de la ciutat amb una connexió que, d'entrada, estarà limitada a 30 minuts per dia i persona per evitar concentracions de gent en les zones on s'ubiquin.

La prova, que impulsa la companyia alemanya Solar Outdoor Media, es duu a terme en el marc del projecte Mollerussa Smartlab promogut per la Generalitat dins l'estratègia SmartCatalonia

Papereres interactivesEl projecte anirà desplegant la resta d'unitats, també amb l'objectiu de poder millorar la cobertura, wifi en llocs allunyats del centre i avaluar les prestacions d'un sistema de publicitat dinàmic i de comunicació basat en tecnologia led.

Les papereres utilitzen sensors intel·ligents ultrasònics que monotonitza l'acumulació de deixalles en temps real. Aquesta informació permet optimitzar les rutes i freqüències de la recollida de residus, la qual cosa afavoreix la reducció de costos logístics i la disminució de les emissions de carboni derivades.

Papereres interactives 1La tecnologia també es complementa amb una aplicació que permetrà a l'Ajuntament disposar de les dades de volums de les papereres per una millor gestió de la recollida, que anirà a càrrec de l'empresa concessionària de la neteja viària com en el cas de la resta de papereres de la ciutat. La mateixa aplicació també donarà a la ciutadania que se la descarregui informació sobre les localitzacions en el teixit urbà de les papereres, les dimensions de les quals són 1,40 m de llargada per 1,16 m d'alçada i 68 cm de fondària.

Mollerussa provarà un sistema de papereres de reciclatge interactives
comentaris