06.12.2022 |
Territoris.cat

Mollerussa rebaixarà l'IBI i congelarà la resta de taxes municipals de cara al 2018

Mollerussa taxes 2018 carrer Acadèmia inteior
Imatge virtual de com quedarà el carrer Acadèmia de la ciutat un cop acabades les obres d'urbanització
Mollerussa rebaixarà l'IBI i congelarà la resta de taxes municipals de cara al 2018

L’Ajuntament de Mollerussa proposarà al Ple extraordinari previst per a aquest dijous modificar l’impost sobre béns immobles (IBI) per sota del coeficient actual del 0,72% i deixar-lo en el 0,71%, així com congelar la majoria de les taxes, tret de la d’expedició de documents administratius. Així ho ha explicat l’alcalde, Marc Solsona, el qual ha dit que la voluntat del consistori és situar-se a final de mandat al 0,70%. Des del consistori recorden que la darrera baixa d’aquest coeficient es va produir en 2011 quan es va passar del 0,75% al 0,68%, encara que en 2013 l’Estat el va situar al 0,72%.Mollerussa taxes 2018 texte

L'any 2011 es va produir la darrera baixada del coeficient d’aquesta taxa,  que ara es proposa situar en el 0,71%

A banda de l’IBI, també es portarà a l’aprovació del Ple una modificació en la taxa d’expedició de documents administratius relativa als drets d’exàmens per oposicions i concursos en què es recull que en els supòsits de contractes de durada inferior als 3 mesos se’n decretarà l’exempció. Així mateix, s’actualitza el preu públic per recollir i retirar vehicles de la via pública que se situa en 61,16 euros, d’acord amb l’empresa que presta el servei, així com els preus públics de Fira de Mollerussa que tindran un pujada lineal del 2%.

Imposició de contribucions especials per la urbanització del carrer de l’Acadèmia

D’altra banda, un altre dels punts de l’ordre del dia és l’aprovació de la imposició i l’ordenació de contribucions especials per la urbanització del carrer de l’Acadèmia, que s’emmarca dins el Pla de Barris. En aquest sentit, l’alcalde ha indicat que la reforma d’aquest carrer està pressupostada en 176.178 euros, dels quals la meitat estan subvencionats per la Generalitat i l’altra meitat a parts iguals entre l’Ajuntament i els veïns i veïnes. Solsona ha explicat que ja s’ha fet la reunió prèvia amb la ciutadania afectada directament per tal d’explicar els criteris que s’apliquen per fixar aquestes contribucions i també el projecte de reforma.

En un altre ordre de coses, l’empresa de Mollerussa Serboniu SL s’ha adjudicat les obres d’urbanització dels carrers de la Ciutat de Lleida i  de l’Onze de Setembre, pressupostades en 246.755 euros i amb tres mesos de termini d’execució, així com les d’urbanització dels carrers de Santa Cristina i l’Estrella,  pressupostades en 231.864 euros i també amb un termini d’execució de 3 mesos. En aquest sentit, Solsona ha afegit que aviat es començaran a veure els primers moviments de terra. 

Mollerussa rebaixarà l'IBI i congelarà la resta de taxes municipals de cara al 2018
comentaris