L'Ajuntament de Mollerussa estalviarà 55.000 euros amb el nou sistema de recollida de brossa

FCC substituirà els actuals contenidors, per un nou model que compta amb un sistema d'accés per a persones amb minusvàlues, i compatibles amb la recollida de contenidors soterrats.

Una dels àrees d'aportació actuals a Mollerussa.
photo_camera Una dels àrees d'aportació actuals a Mollerussa.

Mollerussa substituirà l'actual sistema de recollida de brossa a partir del mes de maig, després que el Consell Comarcal del Pla d'Urgell adjudiques el servei a l'empresa Fomento de Construcciones i Contratas (FCC). L'Ajuntament de Mollerussa va cedir la gestió del servei a l'ens comarcal a principis d'any, amb l'objectiu de millorar la funcionalitat i els costos.

Tot i que l'adjudicació s'ha fet a la mateixa empresa que ja feia el servei a la capital del Pla d'Urgell, el consistori s'estalviarà al voltant de 55.000 euros anuals, ja que el preu final del contracte ha quedat en 565.000 euros, un 7% per sota dels 608.000 euros de la xifra de licitació, segons va explicar el president de l'ens comarcal Francesc Fabregat.

Per la seva banda, l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona va afegir que amb la nova concessió no s'hauran d'incrementar les taxes als ciutadans, al mateix temps que permetrà comptar amb nous serveis com el de deixalleria mòbil o la recollida d’objectes voluminosos. Una prestació que permetrà atansar-la als usuaris que actualment ho han de fer a la deixalleria comarcal.

Unes condicions econòmiques a les quals cal afegir la renovació de la totalitat dels contenidors de superfície, que se substituiran per un nou model que compta amb un sistema d'accés per a persones amb minusvàlues, i compatibles amb la recollida de contenidors soterrats. En total l'empresa col·locarà, a partir del mes de maig, 400 contenidors distribuïts en 77 àrees d'aportació.

L’empresa adjudicatària també haurà d’adquirir dos nous vehicles per a la recollida adaptats als nous contenidors i que tam- bé permetin la recollida de con- tenidors soterrats, un sistema que el consistori no descarta instal·lar en un futur i que funciona en els altres municipis de la comarca.

comentaris