El Salò del LLibre Infantil i Juvenin clausura la 32a edició arribant a les 14.000 visites

Des de l'organització s'ha destacat, les visites de professionals del món del llibre, sigui autors, impressors o pedagogs, interessats a passejar-se pel certamen i conèixer l'àmplia oferta de material exposat, així com les exposicions temàtiques

Hora del conte al Saló del Llibre Infantil i Juvenil
photo_camera Hora del conte al Saló del Llibre Infantil i Juvenil

Mollerussa continuarà essent la seu del Salo del Llibre Infantil i Juvenil, un certamen que acull des de fa catorze anys, segons ha afirmat la secretària tècnica del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil Marga Mateu, qui també ha assegurat que ha estat una molt bona edició. Mateu, acompanyada de l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, i els coordinadors del Saló Diana Solé i Josep Miquel Varea, han fet un balanç de la trenta-dosena edició del Saló.

Marc Solsona ha explicat que el Saló clausura aquesta edició després de rebre la visita de prop de 14.000 persones, una xifra que suposa un increment del 16% respecte als 12.000 de l'edició anterior. L'alcalde de Mollerussa ha afegit que enguany s'han duplicat les activitats programades, que han estat una trentena, i això, juntament amb el fet de comptar amb un dia lectiu i un de festiu de més, ha tingut un efecte crida a l'hora d'atraure més visitants.

Marc Solsona fa balanç del Saló 2016L'alcalde, que ha valorat el paper que fa el saló alhora de projectar Mollerussa i la seva aposta clara per la cultura, ha indicat que enguany també s'ha potenciat el certamen com a fòrum de debat del sector a través de les trobades professionals de bibliotecaris i de pedagogs, com la que té lloc avui amb la participació d'una cinquantena de professionals de Tarragona, Valls, Barcelona o Lleida, entre altres localitats.

La directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila i coordinadora del Saló, Diana Solé, ha destacat l'increment de participació d'alumnes de Secundària, que s'ha duplicat respecte a l'edició anterior. Solé ha qualificat d'èxit el fet que a última hora s'hagin afegit grups d'escolars de l'ESO perquè els mateixos alumnes han demanat als professors de poder visitar-lo, un fet que ha atribuït al fet que coneixen el certamen perquè han crescut amb ell després de 14 edicions de tenir seu a la capital de Pla d'Urgell.

Marga Mateu, al marge de confirmar que Mollerussa tornarà a ser seu del saló l'any vinent, ha valorat també de forma molt positiva el fet que el certament s'estigui convertint també en un punt de trobada del sector professional amb les diferents trobades que s'han organitzat.

Josep Miquel Varea, bibliotecari i coordinador també del saló, ha explicat que enguany s'han incrementat també les visites a títol particular de professionals del món del llibre, sigui autors, impressors o pedagogs, interessats a passejar-se pel certamen i conèixer tant l'àmplia oferta de material exposat, 4.500 llibres, com l'organització de les exposicions temàtiques.

comentaris