27.11.2021 |
Territoris.cat

Mollerussa signa el conveni amb UNICEF amb els compromisos com a Ciutat Amiga de la Infància

La placa que acredita el segell s'instal·larà al parc municipal i substituirà la que es va col·locar el 2012

mollerussa unicef inteior
Marc Solsona i Anna Folch, amb la placa que acredita Mollerussa com a Ciutat Amiga de la Infància
Mollerussa signa el conveni amb UNICEF amb els compromisos com a Ciutat Amiga de la Infància

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la presidenta d’UNICEF Comitè Catalunya, Anna Folch, han signat aquest divendres el conveni amb els compromisos que recull la renovació del segell que acredita Mollerussa com a Ciutat Amiga de la Infància per 4 anys més, una renovació que s’ha aconseguit a més amb menció d’Excel·lència. Solsona ha agraït l’aval d’aquest organisme internacional a les polítiques que s’estan duent al municipi per tal de treballar pels infants i adolescents de la ciutat, ja que “no podem articular polítiques de futur si no els tenim en compte i els escoltem”.

Per la seva part, Anna Folch ha felicitat Mollerussa per la feina feta i, sobretot, pel caràcter transversal de la mateixa que afavoreix el fet de garantir els drets dels infants des de diferents àmbits. La presidenta d’UNICEF Catalunya també ha destacat la fluïdesa de relació entre l’Ajuntament i els protagonistes d’aquestes polítiques, una tasca que ha merescut la menció d'Excel·lència.

Durant l’acte, la presidenta d’UNICEF ha fet elliurament simbòlic de la placa que acredita Mollerussa com a Ciutat Amiga de la Infància per als pròxims 4 anys i que s’instal·larà al parc municipal en substitució de la que es va col·locar el 2012. Així mateix, també s’han instal·lat diferents plaques a les entrades al municipi.

La capital del Pla d’Urgell se situa com l'única de Catalunya que renova el segell amb menció d’Excel·lència, ja que les altres dues ciutats que ho fan són Castrillón a Astúries i Santa Eulària des Riu a les Illes Balears. És, a més, l’única ciutat de la demarcació de Lleida que compta amb aquest reconeixement. En aquesta edició, UNICEF ha atorgat per primera vegada aquest segell a un total de 55 municipis i l’ha renovat a uns altres 25. En total són ja 170 les localitats de l’Estat espanyol que compten amb aquesta distinció. 

Mollerussa signa el conveni amb UNICEF amb els compromisos com a Ciutat Amiga de la Infància
comentaris