06.12.2020 |
Territoris.cat

Mollerussa supedita l'acollida de refugiats al finançament de l'Estat i la Generalitat

Els grups municipals aprovaran dijous una moció on insten a les dues administracions a definir la dotació pressupostària als municipis per decidir després l'acolliment o no i de quina manera 

 

Un dels plens del consistori de la capital del Pla d'Urgell
Un dels plens del consistori de la capital del Pla d'Urgell
Mollerussa supedita l'acollida de refugiats al finançament de l'Estat i la Generalitat

Els grups municipals a l’Ajuntament de Mollerussa (CiU, ERC, PSC i PP) tenen previst aprovar aquest dijous en sessió plenària una moció en suport a l’acollida de la població refugiada dels conflictes armats, a través de la qual s’insta tant al Govern de l’Estat com al Govern de la Generalitat a definir la dotació pressupostària i la distribució dels ajuts als municipis per tal de fer efectiva l’acollida. 

Amb l'aprovació d'aquesta moció, el consistori s'afegeix a la iniciativa de l’Associació Catalana de Municipis, de la Federació de Municipis de Catalunya i del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Segons l’alcalde, Marc Solsona, “Mollerussa vol estar a la xarxa perquè és sensible a la problemàtica” tot i que, ha manifestat que aquesta funció "no es pot fer a canvi de deixar de banda les actuals polítiques socials que està duent a terme la ciutat”. Per aquest motiu, l'alcalde s'ha referit al fet que cal que primer es defineixin els plans d’acollida i dotar-los de finançament i un cop fet aquest pas cal veure si Mollerussa pot o no acollir refugiats i de quina manera.

Llum verda a la proposta d'UGT per articular polítiques d'ocupació per a majors de 55 anys

El Ple també donarà llum verda, en principi, una altra moció, presentada pels quatre grups municipals conjuntament, en suport a una proposta de la UGT que insta a l’administració a articular polítiques d’ocupació que tinguin en especial consideració la població de més de 55 anys.

Els altres punts de l’ordre del dia, a banda de l’informe d’Alcaldia i els precs i les preguntes dels grups, són per donar compte de diferents aspectes de tràmit sobre l’estat d’execució del pressupost o el període mitjà de pagament a proveïdors, entre altres.

Mollerussa supedita l'acollida de refugiats al finançament de l'Estat i la Generalitat
comentaris