27.10.2021 |

Mollerussa trasllada la Fira de Sant Josep al mes de juny

El certament mollerussenc va ser el primer a cancel·lar-se i ara vol ser el primer a reprendre’s, per aquest motiu el Consell directiu de Fira de Mollerussa va decidir traslladar la data per tenir així garanties i marge suficient de desplegament del certamen davant la pandèmia 
Marc Solsona i Xavier Roure
Marc Solsona i Xavier Roure
Mollerussa trasllada la Fira de Sant Josep al mes de juny

La Fira de Sant Josep se celebrarà el 2021 els dies 4, 5 i 6 de juny, segons han explicat aquest dimarts Marc Solsona i Xavier Roure, president i director respectivament de l'ens Fira de Mollerussa. Una decisió històrica que ha estat consensuada amb els expositors, que permetrà celebrar la primera gran fira de maquinària agrícola després de 21 mesos sense fer-se'n cap, a conseqüència de la COVID-19, ha destacat Marc Solsona.

L'ens firal ha apostat per traslladar el certamen al juny i preveure que es pugui celebrar amb un marge suficient. La cancel·lació de la Fira de Sant Josep del 2020 va suposar unes pèrdues directes de 400.000 euros, però segons, Xavier Roure, l'impacte en els diferents sectors comercials i industrials de Mollerussa i del Pla d'Urgell, arribarà a final d'any als 45 milions d'euros.

Marc Solsona ha remarcat que el 2021 la fira s'ha de fer "si o si", ja que és "imprescindible" pel volum d'ingressos que genera i poder sortir amb molta força de la situació actual

El públic visita la Fira de Sant Josep de MollerussaSegons ha destacat Roure, hi ha ganes de sortir a vendre el producte per la qual cosa s'ha mostrat convençut que la fira de Sant Josep 2021 comptarà amb una alta participació.

El president de Fira de Mollerussa ha assenyalat que han enviat tres cartes als consellers Aragonès, Tremosa i Jordà per reclamar una línia d'ajuts pels organismes firals com el de Mollerussa per la pèrdua d'activitat a causa de la COVID-19. En aquest sentit, ha apuntat que tot i la pandèmia s'han permès altres esdeveniments similars a les fires i per això, com a motor econòmic de molts municipis, ha reclamat una resposta amb certesa sobre aquest ajut. L'alcalde sí que ha destacat que la Diputació de Lleida ha ajudat econòmicament a Fira de Mollerussa per la no celebració de les fires, però ha alertat que necessiten més injecció de diners per pal·liar el 2020.

Imatge del saló de l'Automòbil en la Fira de Sant Josep de Mollerussa InteriorD'altra banda, l'organització firal treballa per acollir noves línies expositives a causa del canvi de dates. Per Sant Josep el sector agrícola s'està preparant per a les campanyes d'estiu i en canvi, al juny, moltes ja hauran començat, com la de la fruita o la de la sega del cereal. Per Fira de Mollerussa, això no suposarà un impediment perquè els pagesos acudeixin a la fira a mirar i comprar producte.

Mollerussa trasllada la Fira de Sant Josep al mes de juny
comentaris