05.12.2020 |
Territoris.cat

'Nines Russes' d'Ignacia Nacenta guanya el Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa

Marc Solsona lliura el premi a la guanyadora Ignacia Nacenta
Marc Solsona lliura el premi a la guanyadora Ignacia Nacenta
'Nines Russes' d'Ignacia Nacenta guanya el Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa

L'obra Nines Russes, de la i professora de català, Ignacia Nacenta ha resultat guanyadora del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, que s'ha lliurat aquest divendres al Teatre l'Amistat de la capital del Pla d'Urgell, conduït pel periodista i subdirector de RAC1 i RAC105, Jofre Llombart. Segons el president del Jurat, Josep Borrell es tracta d'una novel·la reflexiva i intimista sobre vida de les persones de carn i ossos.

Nines Russes, utilitza la vida quotidiana de la protagonista, com argument per descobrir la vida dins les vides en un paral·lelisme amb les nines russes que donen títol a la novel·la

Premi de Novel·la Breu Ciutat de MollerussaSobre el fil conductor d'un matrimoni que veu completa la seva il·lusió de tenir una casa bora el mar, i els problemes econòmics que això els comporta, es desplega una trama d'històries encadenades i personatges intrigants, una història que porta a una altra, tal nines russes, explica Ignacia Nacenta. L'autora explica que és el primer cop que es presenta a un certamen de novel·la, ja que sempre havia escrit relats curts, i la veritat és que em feia bastant pànic, mai havia escrit res tan llarg.

 

Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa 2Ignacia Nacenta, que competia amb els 37 participants en la trenta-unena edició de la convocatòria literària, va rebre els 5.000 euros amb el que està dotat el premi, que concedeix l'Ajuntament de Mollerussa, que responen a la primera edició de l'obra que publicarà Pagès Editors.

La guanyadora és llicenciada en Filologia Catalana i Filologia Hispànica i màster en Literatura Catalana i actualment imparteix classes de català a l'institut de Navarcles. En la seva faceta literària ha participat en diferents certàmens sent guanyadora del Concurs de Relats de Sant Jordi 2015 atorgat per Regió 7.

La vetllada literària ha estat amenitzada amb les interpretacions del grup instrumental &The Band, l'orquestra d'adults de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa.

'Nines Russes' d'Ignacia Nacenta guanya el Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa
comentaris