No hi ha indicis de malversació per part de l'exalcalde i vuit regidors de Bell-lloc

Ple de l'Ajuntament de Bell-lloc
photo_camera Ple de l'Ajuntament de Bell-lloc

Fiscalia ha demanat el sobreseïment provisional de les actuacions contra vuit regidors i l'alcalde de Bell-lloc d'Urgell entre el 2007 i 2015 per un presumpte delicte de prevaricació i malversació de fons públics, després de les declaracions que van realitzar tan afectats com testimonis el jutjat d'instrucció 2 de Lleida. Tor i així, el ministeri públic interessa que es porti el testimoni de les actuacions al Tribunal de Comptes per si aprecia algun tipus de responsabilitat comptable.

Fiscalia va demanar que s'arxivi el cas en considerar que el que van percebre era una retribució per assistir a plens i reunions, encara que es cobrés sota el concepte de nòmina

El ministeri fiscal considerava inicialment que l'exalcalde de Bell-lloc, Ramon Cònsola, i vuit regidors que van formar part del govern municipal entre el 2007 i 2015 van cobrar un sou fix mensual per assistir als plens, un sou que, segons la querella presentada per la fiscalia arran d'una denúncia anònima rebuda al desembre del 2015, no podien percebre, ja que no tenien dedicació absoluta.

Després de les declaracions, Fiscalia va demanar que s'arxivi el cas en considerar que el que van percebre era una retribució per assistir a plens i reunions, encara que es cobrés sota el concepte de nòmina, i que no existeixen prou indicis per acusar-los de malversació ni prevaricació.

Segons Fiscalia, queda acreditat que es va fer reunions setmanals i que els cobraments es feien sota el concepte de nónima. El ministeri públic afegeix que una diferència semàntica no pot dur a considerar que les quantitats percebudes pels investigats puguin considerar-se desproporcionades.

comentaris