23.05.2022 |
Territoris.cat

Les obres de la nova estació d'autobusos de Mollerussa començaran al primer trimestre del 2017

Amb un termini d'execució de sis mesos i un pressupost de 872.000 euros, els treballs s'iniciaràn un cop acabat el pas inferior per a vianants sota el ferrocarril que s'està construint

Estacio bus Mollerussa inteior
Imatge virtual de la nova estació d’autobusos
Les obres de la nova estació d'autobusos de Mollerussa començaran al primer trimestre del 2017

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de la nova estació d’autobusos de Mollerussa, que es construirà davant de l’estació de tren, a la banda nord de les vies, i que substituirà l’actual estació. Les obres, amb un pressupost de 872.000 euros i un termini d’execució de sis mesos, començaran al primer trimestre del 2017, un cop acabat el pas inferior per a vianants sota el ferrocarril que s'està construint, segons un comunicat del Govern.

L’estació d’autobusos tindrà una andana lineal, amb una capacitat d’estacionament per a quatre autobusos en bateria i disposarà d’una zona per a un autobús addicional i tres places per a taxis. L’andana principal, la zona d’espera exterior i l’edifici de serveis de l’estació estaran protegides amb una coberta metàl·lica.

Connexió amb el municipi a través del pas inferior per a vianants que s'està construint

La nova instal·lació connectarà amb el municipi a través del pas inferior per a vianants que construeix el Departament just davant de l’estació del tren. Les obres, amb un pressupost de 855.000 euros, acabaran aquest mes de desembre. El pas inferior donarà continuïtat a la trama urbana i millorarà la permeabilitat i la mobilitat d’aquesta zona, fins ara dividida per les vies del tren.

L’estructura tindrà una longitud de 15,5 metres i 4 d’amplada, amb una alçada lliure a l’interior de 2,75 metres. Estarà adaptat a persones amb mobilitat reduïda mitjançant rampes i ascensors a banda i banda del pas. El pas inferior s’executa a base de peces de formigó armat prefabricat i l'estructura dels accessos es realitza mitjançant murs pantalla i lloses de formigó armats en el mateix lloc mentre es fa l’obra.

Les obres de la nova estació d'autobusos de Mollerussa començaran al primer trimestre del 2017
comentaris