Els joves participants en el projecte Fet a Jova canvien la fisonomia del Palau d'Anglesola

L'alcalde del Palau, Francesc Balcells ha explicat que després d'aquest temps, el poble fa més goig i hi ha joves compromesos a mantenir el poble més net i més cívic
Fet a Jova del Palau d'Anglesola clausura la primera edició al Pallars
photo_camera Fet a Jova del Palau d'Anglesola clausura la primera edició al Pallars

Instal·lar papereres de reciclatge al parc de Sant Roc i a les piscines municipals, restaurar taules de pícnic, pintar bancs, senyalització del camí de Sant Jaume i camí ignasià, instal·lar una font al parc caní, desbrossar i netejar espais, preparar activitats per la festa major... Aquestes han sigut algunes de les tasques que han dut a terme una vintena de joves voluntaris del Palau d'Anglesola, durant vuit setmanes en el marc del projecte Fet a Jova, que ha dut a terme aquest estiu.

Segons ha explicat l'alcalde del Palau, Francesc Balcells després d'aquest temps, el poble fa més goig i hi ha joves compromesos a mantenir el poble més net i més cívic. S'han realitzat tasques de servei comunitari, també mediambientals, socials i culturals, un programa variat que ha permès respondre a les diferents inquietuds i habilitats dels participants.

Els participants en el projecte Fet a Jova del Palau d'AnglesolaBalcells ha destacat que un dels punts que ha enriquit el projecte ha estat la interacció amb entitats del Palau d'Anglesola i adults, que han ajudat als nois i noies a obrir els ulls en diferents temes de patrimoni i també a ser destres en diferents procediments: fer anar un xapo, pintura, fusteria...

Del primer Fet a Jova n'ha quedat un mural col·lectiu a les piscines municipals que recorda l'objectiu del projecte: fem pel poble.

L'Ajuntament del Palau d'Anglesola ha fet un reconeixement als monitors i participants en el projecte, com a cloenda de la iniciativa, organitzant una sortida al Pallars per practicar ràfting pel Noguera Pallaresa. L'Ajuntament ha valorat molt positivament la resposta dels joves i l'acompanyament de les monitores, una tasca gens fàcil de compaginar en temps de pandèmia.

comentaris