El Palau demana implicació del municipi per decidir com ha de ser el Complex Sant Roc

Una quinzena d'arquitectes s'han inscrit en la convocatòria de l'Ajuntament del Palau, per col·laborar en la redacció de l'avantprojecte dels nous equipaments educatius, esportius i de lleure del complex Sant Roc
Escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola a l'avinguda Sant Roc
photo_camera Escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola a l'avinguda Sant Roc

L'Ajuntament del Palau d'Anglesola, té la voluntat d'implicar al municipi en la redacció del projecte del Complex Sant Roc, es tracta de la iniciativa que ha de permetre ampliar l'escola Arnau Berenguer, construir l'escola bressol, i definir la zona esportiva. Una actuació, en uns terrenys de 5.000 metres quadrats, que ha de definir equipaments i urbanisme del Palau d'Anglesola, en els pròxims anys.

El consistori va fer una crida pública en el web municipal, per tal d'aconseguir arquitectes, a la que hi han respost quinze professionals, dels quals en seleccionaran quatre, que formaran part d'un equip de redactors, en el que també hi participaran personal docent de l'escola, responsables dels clubs esportius, i d'altres entitats. Aquest col·lectiu de palauencs i palauenques seran els encarregats d'aportar les idees per poder redactar un avantprojecte de reordenació de la zona.

Segons va explicar l'alcalde del Palau, Francesc Balcell, el consistori creu que ningú millor que els propis afectats per consensuar com volen que es despleguin els equipaments, i com s'equilibra la zona. Un cop definit l'espai es redactarà el projecte executiu amb el suport de l'equip tècnic del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, i del departament d'Educació.

El departament d'Educació ha reservat una partida de 2.012.000 euros per l'ampliació de l'escola Arnau Berenguer, en el pressupost d'enguany,  i el consistori preveu una partida que ronda els 400.000 euros, per la construcció de l'escola bressol

Escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola.Pel que fa a l'antic edifici de l'escola, el consistori té previst convertir-lo en la seu de l'Agrupament Escolta, del Club de Bitlles, i dels Amics del camí de Sant Jaume. La resta de l'espai es destinarà a activitats culturals i artístiques, així com a altres entitats del municipi del Pla d'Urgell, que ho necessitin, segons ha explicat Francesc Balcells.

  

comentaris