27.11.2021 |
Territoris.cat

El Palau i Linyola convoquen els joves a participar en les activitats a Jova aquest estiu

A Jova, és un nom que ja han recuperat altres comarques com la Noguera, traslladant a les noves generacions aquest mot que anys ença s'havia havia qualificat feines en comunitat, conjuntes i altruistes. Una proposta que vol fomentar pràctiques i aprenentatges que ajudin a la joventut a conèixer, valorar i respectar el seu municipi
estiu a Jova
Cartell del voluntariat al Palau d'Anglesola
El Palau i Linyola convoquen els joves a participar en les activitats a Jova aquest estiu

Per tal de contrarestar les conseqüències de la pandèmia els Ajuntaments del Palau d'Anglesola i de Linyola han organitzat un programa d'activitats de millora d'espais col·lectius i de dinamització dels municipis. Els responsables municipals han volgut recuperar el nom de Jova, que es defineix com una feina d'utilitat pública.
 

fet a jova, el Palau d'Anglesola

fet a jovaEl Palau d'Anglesola obre les inscripcions del projecte de voluntariat al servei del poble sota el nom de fet a jova. Es tracta d'un programa pels mesos de juliol i agost, en el que hi podran participar joves de 12 a 16 anys, amb un programa d'activitats que els ocuparà els matins de dos quarts de deu a dos quarts d'una.

Segons l'alcalde del Palau d'Anglesola, Francesc Balcells, es tracta de fomentar entre el col·lectiu jove del municipi, els valors col·laboratius i d'altruisme en benefici del poble. En aquest sentit els voluntaris podran pintar els bancs del poble, confeccionar un mural al recinte de les piscines, repintar la senyalització horitzontal del poble, manteniment de l'hort escolar.

Els interessats es podran inscriure gratuïtament trucant al telèfon 654 905 879 o en el web de l'Ajuntament fins al 30 de juny, i per la seva participació rebran una gorra, una samarreta, i estat prevista una sortida col·lectiva en finalitzar el projecte, si les condicions sanitàries o permeten.

Jova Linyola

Linyola bateja l'activitat com Jova Linyola a diferència del Palau estarà oberta dels 12 als 99 anys, tots aquells que tinguin ganes de col·laborar en la millora del municipi, amb propostes que passen per la construcció d'un parc infantil de fusta, un rocòdrom indor, implantar les rutes escolars, recuperar els treballs en els búnquers, entre altres. Les tasques les coordinaran, monitores de l'Agrupament Escolta Mascançà.

Camp de treball dels bùnquers de LinyolaL'alcalde de Linyola, Àlex Mases ha explicat que el consistori ha convocat una reunió el dimarts dia 30 a les vuit del vespre, al sindicat per informar del programa d'activitats pel projecte Jova Linyola que està previst que es prolongui durant vuit setmanes del juliol al setembre, en horaris de matí, de les nou a les dotze del migdia. La participació serà gratuïta i amb les inscripcions es lliurarà una samarreta i un barret de palla, un abonament per les piscines - quan es tornin a obrir- i en finalitzar el projecte és dura a terme un viatge col·lectiu a Port Aventura, amb totes les despeses pagades.

Ambdós municipis pretenen fomentar la participació dels i les joves en el desenvolupament social i cultural dels pobles, oferint-los una oferta lúdica i educativa durant el període de vacances d'estiu i una contraprestació que reverteix en activitats adreçades a ells i elles mateixes. Una proposta que vol fomentar pràctiques i aprenentatges que ajudin a la joventut a conèixer, valorar i respectar el seu municipi.

El Palau i Linyola convoquen els joves a participar en les activitats a Jova aquest estiu
comentaris