22.05.2022 |

Un col·lectiu de pares del Palau d'Anglesola organitzen un dia d'espectacles, música i jocs per a tota la família

Laura Tàpies, és una de les mares motivades que forma part de l'organització del Carrilet Fest, una iniciativa que es va pensar per cobrir un dèficit d'iniciatives pels més petits i els entorns familiars, de qualitat i amb garantia de continuïtat
Frances Balcells, Laura Tapies i Maite Teixidó a l'estació del Carrilet de la secrera ©JosepAPérez
Frances Balcells, Laura Tapies i Maite Teixidó a l'estació del Carrilet de la secrera ©JosepAPérez
Un col·lectiu de pares del Palau d'Anglesola organitzen un dia d'espectacles, música i jocs per a tota la família

Un col·lectiu de pares motivats del Palau d'Anglesola han organitzat Carrilet Fest, el primer festival d'activitats familiars que sorgeix a terres lleidatanes. Un certament programat pel 15 de maig que oferirà una desena d'activitats durant tot el dia al Parc de Sant Roc i el Pavelló poliesportiu municipal.

Segons ha explicat l'alcalde del Palau d'Anglesola, Frances Balcells el municipi va dur a terme una iniciativa amb el col·lectiu jove al mes de març, la passada setmana es fa fer amb la gent gran, i calia impulsar una jornada dedicada a la quitxalla i l'entorn familiar. Per aquest motiu es va donar suport al Carrilet Fest; per regla general es pensa en els nens i nenes en les Festes Majors, en el Carnestoltes, però no se'ls hi dedica un espai de qualitat en el qual puguin gaudir de la cultura, els jocs i la música en família, va afegir Balcells.

El Carrilet -de la sucrera de Menàrguens- va ser un símbol que connectava pobles i comarques, i creiem que sota aquest aixopluc cultural i social podem aconseguir relacionar nens i nenes de terres ponentines, va destacar Francesc Balcells

Cartell Carrilet Fest
Cartell Carrilet Fest

Laura Tàpies, és una de les mares motivades que forma part de l'organització del Carrilet Fest, una iniciativa que es va pensar per cobrir un dèficit d'iniciatives pels més petits i els entorns familiars, de qualitat i amb garantia de continuïtat. El cartell del festival arrencarà a les 11 del matí del diumenge dia 15 amb l'espectacle de Dàmaris Gelabert, Mou el cos, a continuació l'espectacle Animalia, INC, de Sàdal produccions. A la una del migdia tindrà lloc un vermut musical amenitzat per Polar Soft&Magnet.

El programa és reprendrà a les quatre de la tarda amb el nou espectacle de Krisolets Contacontes, El cigne que vol conèixer el sol, El Sidral seguirà el programa amb les seves Històries improssibles, i finalitzarà el programa d'espectacles De cap per avall XL de l'Abauka.

Tapies, afegeix que el programa es completarà amb jocs de taula, balaz bike, art truck, i inflables que s'instal·laran en el camp de futbol. El preu de l'entrada és de 8 euros, i anticipada 6 euros. Es poden retirar les entrades a les oficines o en el web de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola. L'organització espera la participació d'un milñer de persones i a hores d'ara ja s'han venut mig miler d'entrades, segons els pares organitzadors. 

Per la seva banda la regidora, Maite Teixidó va destacar que la iniciativa va comptar amb el suport del consistori des del primer moment, i també la implicació dels palauencs i palauenques que van ser els que van proposar noms per a la iniciativa. Però van ser de l'escola Arnau Berenguer d'on va sorgir el nom de Carrilet Fest, nens i nenes que van voler ser partícips d'una iniciativa que ha de tenir continuïtat, segons Teixidó.

La regidora va assegurar que el consistori palauenc els conformen persones joves amb fills, i coneixen la mancança d'activitats de caràcter familiar, se sol programar cultura i lleure per la quitxalla, però no es pensa en programes per poder compartir amb tota la família, i per aquest motiu es va donar suport al Carrilet Fest. 

Un col·lectiu de pares del Palau d'Anglesola organitzen un dia d'espectacles, música i jocs per a tota la família
comentaris