12.05.2021 |

El pavelló municipal de Vilanova de Bellpuig es converteix en laboratori artístic

Penique Productions és un estudi creat pel vilanovenc Sergi Arbusà Amorós a Barcelona, dedicat a la creació de grans instal·lacions artístiques i arquitectòniques inflables utilitzant majoritàriament plàstics que provenen de l'empresa Manipulats Escribà de Bellpuig
Instal·lacions inflables de Penique Productions
Instal·lacions inflables de Penique Productions
El pavelló municipal de Vilanova de Bellpuig es converteix en laboratori artístic

El col·lectiu artístic Penique Productions traslladarà el laboratori creatiu a Vilanova de Bellpuig els dies 27 i 28 d'abril. El poliesportiu del municipi del Pla d'Urgell es transformarà en escenari d'una instal·lació efímera inflable de grans dimensions, elaborada amb materials plàstics. Els membres del col·lectiu artístic també duran a terme una xerrada per explicar la seva tasca creativa.

Els alumnes de l'escola Marinada seran els primers a conèixer la instal·lació, hi participaran en el muntatge, s'hi aproparan per participar en el muntatge, amb la voluntat de seguir col·laborant en un futur.

Instal·lacions inflables de Penique ProductionsPenique Productions, creat per Sergi Arbusà Amorós a Barcelona, té arrels a Vilanova de Bellpuig on va passar tots els estius de la seva infantesa. Arbusà és fill de vilanovenca, i se sent molt vinculat al poble, on no és la primera vegada que desenvolupa la preparació d'un projecte aquí. De fet, la matèria primera de Penique, el plàstic amb el qual es construeixen els inflables, prové de l'empresa Manipulats Escribà de Bellpuig.

Puntaires Vilanova Bellpuig (4)El projecte que es desenvoluparà al poble és una col·laboració audiovisual on Penique realitzarà una instal·lació a la Rectoria Godmar, de la ciutat de Manresa. Durant els dies 27 i 28 d'abril, de Vilanova ho podran visitar de 17:30 h a 19:30 h al poliesportiu. Arbusà explicarà en primícia com es va crear Penique, la seva trajectòria i el tipus de projectes que realitzen. A més a més, tot l'alumnat de l'escola Marinada també hi aniran de visita i podran conèixer de primera mà una professió artística desconeguda per a molts d'ells.

Amb seu a Rio de Janeiro des de 2008, i a partir d'ara instal·lat a Vilanova de Bellpuig, Penique Productions accepta qualsevol repte arreu de tot el món. Les seves instal·lacions no deixen indiferents a ningú i així ho demostren marques com Seat i Bimba y Lola que ja han confiat en ells, i la seva constant participació en exhibicions a Ciutat de Mèxic, São Paulo, Londres, París, Beirut i, per descomptat, Barcelona, entre d'altres.

El pavelló municipal de Vilanova de Bellpuig es converteix en laboratori artístic
comentaris