El Pla d’Urgell elabora una guia de llenguatge inclusiu i no sexista en la documentació de l’Administració local

La redacció d’aquest document ha comportat la revisió d’oficis, actes de ple, etc. dels ajuntaments col·laboradors
Rafel Panadés, Lourdes Fort i Mar Torrent, presenten la guia ©CCPlaurgell
photo_camera Rafel Panadés, Lourdes Fort i Mar Torrent, presenten la guia ©CCPlaurgell

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell, amb la col·laboració dels ajuntaments, ha preparat una guia de llenguatge inclusiu i no sexista en la documentació de l’Administració local que recomana fórmules en favor d’un llenguatge amb major perspectiva de gènere. La redacció d’aquest document ha comportat la revisió d’oficis, actes de ple, etc. dels ajuntaments col·laboradors.

En alguns casos,  aquest document de treball proposa l’ús de substantius genèrics, en altres l’aplicació de la flexió de gènere, etc. Per passar de la teoria a la pràctica, s’ha fet formació al personal dels ajuntaments i, pròximament, es farà també als del Consell. Aquesta guia es podrà consultar ben aviat i estarà a disposició de tots els consistoris de la comarca. 

La presentació del treball s'ha dut a terme aquest dimarts coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones, en el decurs d'un acte en la seu de l'ens comarcal. Han participat en la presentació el president del Consell Comarcal, Rafel Panadés; la coordinadora de Serveis Socials, Lourdes Fort; i la tècnica del SIAD, Mar Torrent.    

comentaris