30.09.2022 |

El Pla d’Urgell rebrà una inversió d'1,3 milions per projectes turístics

Gràcies a diferents projectes amb finançament europeu: Ponent Actiu, Paisatges de Ponent i del traçat del Camí de Sant Jaume, impulsats per la Diputació de Lleida

Cami de Sant Jaume Linyola Visita campanar
El Camí de Sant Jaume vist des de dalt del campanar de l'església de Linyola.
El Pla d’Urgell rebrà una inversió d'1,3 milions per projectes turístics

Més d'1,3 milions d'euros és la inversió que està previst que s'executi a la comarca del Pla d'Urgell a partir d'aquest any, gràcies a diferents projectes amb finançament europeu. Concretament, es tracta dels projectes Ponent Actiu, Paisatges de Ponent i del traçat del Camí de Sant Jaume, impulsats per la Diputació de Lleida. 

Per aquest motiu, el Consell Comarcal va celebrar el passat dijous una trobada oberta al sector turístic de la comarca per informar d'aquestes iniciatives i també d'aquelles que ja estan en curs, com ara l'edició de material turístic o la millora de la imatge de marca. 

La reunió va ser presidida per la Directora General de Turisme, Marta Domènech, que va exposar als assistents l'imminent Fòrum d'Ecoturisme del Pla d'Urgell que tindrà lloc els dies 6 i 7 d'abril. "La candidatura que va guanyar del Pla d'Urgell té la seva raó de ser, i el que fem amb jornades com la d'avui és estructurar oferta al voltant de tot el que és el tema ecoturístic. Amb els anys que ens vénen per davant, haurem de viure molt del mercat de proximitat", ha dit.  

Reunió Turisme Consell Comarcal Pla d'Urgell - CC Pla d'Urgell
La trobada oberta al sector turístic de la comarca al Consell Comarcal Pla d'Urgell 

Domènech va estar acompanyada pel president del Consell, Rafel Pandés, que va destacar la importància d'aquesta cita per la promoció comarcal; la vicepresidenta Rosalia Carnicé, que va posar en valor els tres vectors que conflueixen al turisme comarcal: col·laboració, projectes i finançament, i el gerent Carles Esquerda que ha enumerat totes les accions previstes i també ha referenciat les actuacions que es fan des de l'Associació Leader Ponent i el Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana. 

El Pla d’Urgell rebrà una inversió d'1,3 milions per projectes turístics
comentaris