El Pla d'Urgell no tindrà llums de Nadal

Torregrossa llums de Nadal 2
photo_camera Detalls de les festes de Nadal a Torregrossa

El Consell d'alcaldes del Pla d'Urgell ha acordat no instal·lar il·luminació nadalenca en els municipis de la comarca, a excepció de Mollerussa, com a mesura de protesta per l'empresonament dels Consellers de la Generalitat de Catalunya, així com als responsables de l'ANC i Òmnium Cultural Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Llums de Nadal a Mollerussals responsables municipals han explicat que els consistoris decidiran quins són els actes que és durant a terme en les festes de Nadal i tan sols col·locaran algun punt de llum presencial en les esglésies o llocs emblemàtics dels municipis. Els alcaldes consideren que és una manera de mostrar la indignació del territori, i no per això ha d'afectar a la celebració de les festes tradicionals.

Pel que fa a Mollerussa l'alcalde Marc Solsona ha explicat que la campanya comercial de la capital del Pla d'Urgell és important pel sector comercial i la il·luminació és un element que el sector considera imprescindible, per la qual cosa s'instal·laran com en anys anteriors.

Cal recordar que Linyola ja va anunciar que suspendria bona part dels actes de Nadal en rebuig a l'empresonament de part del govern de la Generalitat., tal com explicàvem a Territoris.cat

comentaris