Un plataner al pati de Cal Sinén commemora el Dia Mundial de les Zones Humides

Els participants van alliberar dos xoriguers comuns joves i un ànec morell de cap roig recuperats al Centre de Fauna de Vallcalent, després d’haver-hi arribat ferits l’estiu passat.

Els participants en el Dia Mundial de les Zones Humides planten un plataner.
photo_camera Els participants en el Dia Mundial de les Zones Humides planten un plataner.

El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana va organitzar aquest diumenge un programa d'activitats en commemoració del Dia Mundial de les Zones Humides, un acte que va comptar amb la participació d'una seixantena de persones. Amb la voluntat de recordar aquesta efemèride els assistents a l'acte van col·laborar en la plantada d'un plataner en el pati de Cal Sinén, el recentment inaugurat edifici, que es vol convertir en Centre d'Interpretació de l'espai natural del Pla d'Urgell.

El públic ha aprofitat l'ocasió per visitar l'antiga masia de Cal Sinén, que s'ha recuperat amb l'estètica interior dels habitatges de l'època i de la zona, que antigament havia estat una fonda, en la que s'organitzaven caceres.

Dins de les activitats del Dia Mundial de les Zones Humides a l’estany, també s’han alliberat dos xoriguers comuns joves i un ànec morell de cap roig recuperats al Centre de Fauna de Vallcalent, després d’haver-hi arribat ferits l’estiu passat. Malgrat el vent, també s’ha construït un niu de cigonyes per a ubicar-lo al costat de la masia. Amb aquest nou niu, a l’estany se’n poden trobar quatre. Els altres són a l’accés per Ivars d’Urgell, a l’accés per Vila-sana i un altre al costat de ca l’Aragonès.

La propera activitat organitzada pel Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana està prevista per al dia 29 de març, el dia de l’estany, que commemora l’inici de l’ompliment de l’estany recuperat. Aquest any 2015 se celebrarà el desè aniversari d’aquesta efemèride amb diverses activitats.

Comentaris