27.11.2021 |
Territoris.cat

Un pregó compromès inaugura les Festes de Sant Isidori de Mollerussa

Jaume Suau va ser membre fundador i primer president de l'Associació Atlètica Xafatolls, entitat que aquest any commemora tres dècades de trajectòria.

Marc Solsona va lliurar una litografia al pregoner Jaume Suau.
Marc Solsona va lliurar una litografia al pregoner Jaume Suau.
Un pregó compromès inaugura les Festes de Sant Isidori de Mollerussa

Jaume Suau, va fer aquest dimarts una clara demostració del que significa el compromís amb la ciutat, en el pregó de les Festes de Sant Isidori, ja que d'una forma sublim descrivia la seva percepció vital del poble que el va veure néixer. Des de les imatges d'infantesa i joventut i les instantànies que va retenir el seu subconscient de la quotidianitat de poble, a la seva maduresa professional i personal.

Jaume Suau ha compartit mig segle amb la seva ciutat de forma compromesa amb la seva passió que ha estat l'esport, i aquest compromís va ser el que va demanar al públic assistent a l'acte, reclamant actes senzills, com pot ser un sonrriure o una salutació, que fan possible millorar la convivència, . El fil conductor del pregó el va portar al seu terreny pedagògic, destacant la lluita entre l'aprenentatge i les noves tecnologies, un binomi que encara no ha trobat la idònia convivència.

El Psicopedagog va recordar la missió formadora de l’esport i el paper que sempre ha jugat Mollerussa en el foment de la pràctica esportiva en les seves diferents modalitats, una circumstància de la qual el mollerussenc ha estat instigador, ja que va ser fundador i primer president de l'Associació Atlètica Xafatolls.

L'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, en la seva intervenció, va explicar que els més de 5.000 alumnes que rep la ciutat són el potencial de present i futur de la comarca. En aquest sentit, va reivindicar la importància de potenciar valors com l’actitud amb què cadascú afronta el cada dia per tal de teixir una ciutat més compromesa, més solidària i confiada en les seves possibilitats, ja que una ciutat que camina junta té un futur més engrescador.

L'acte va comptar amb la participació musical de la Coral In Crescendo del col·legi La Salle, que va felicitar a una pesa musical a l'alcalde Marc Solsona, que celebrava el seu natalici el mateix dia.

Un pregó compromès inaugura les Festes de Sant Isidori de Mollerussa
comentaris