28.09.2022 |
Territoris.cat

Els sectors de l'hoteleria i els càmpings demanen inversions i millores en les xarxes viàries i de telecomunicacions

El president Quim Torra es dirigeix a més de 200 hostalers lleidatans
El president Quim Torra es dirigeix a més de 200 hostalers lleidatans
Els sectors de l'hoteleria i els càmpings demanen inversions i millores en les xarxes viàries i de telecomunicacions

El president de la Generalitat, Quin Torra va presidir aquest dilluns l'acte de commemoració del quaranta aniversari de la Federació d'Hostaleria de Lleida, que es va celebrar al restaurant La Boscana de Lleida.

El president va destacar en el seu parlament la bona salut de l'economia catalana, malgrat els pronòstics apocalíptics que el país entraria en una espècie de recessió fruit del procés i de la voluntat majoritària del poble de Catalunya. Catalunya exporta més que mai, s'ha aconseguit que les xifres d'atur es remuntin a l'any 2007 en un 11%. 

Les xifres demostren tot el contrari, ja que durant dinou trimestres consecutius l'economia catalana ha crescut molt més que altres països d'Europa

L'alcalde de Bellvís rep al president Quim TorraTorra, va destacar els bons resultats de la temporada estiuenca a la demarcació de Lleida, incrementat considerablement en nombre de visitants i pernoctacions, una constatació de la bona salut de l'economia. Així i tot, el president Torra va assegurar que des de la Moncloa i la Zarzuela han intentat atacar l'economia catalana. 

S'han retirat dipòsits i s'han construït causes generals contra l'independentisme que han fet que el país es trobi en una situació política molt greu

El president va estar acompanyat per la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i l'alcalde de Bellvís, Joan Talarn, així com pels presidents d'Hostaleria de Lleida i Càmpings de Lleida, Josep Castellarnau i Marta Cortina. L'acte va comptar amb la participació de més de 200 hostalers i representants del turisme i sectors agroalimentaris de la demarcació de Lleida.

Josep Castellarnau, Ramon Farré, Quim Torra, Teresa Cunillera i Joan TalarnEls representants del sector van aprofitar la presència dels representants de les administracions catalanes per reclamar millores en les xarxes de telecomunicacions així com les viaries. El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau va agrair a la Generalitat i Diputació de Lleida la Inversió de 40 milions d'euros per desplegar la fibra òptica, encara que va demanar ajuts perquè la xarxa arribi a les zones rurals i més allunyades. En la mateixa línia ho feia la presidenta de l'associació de Càmpings de Lleida Marta Cortina.

Castellarnau va aprofitar la presència de Quim Torra i la delegada del Govern a Catalunya, Tere Cunillera, per demanar-los que facin política, que dialoguin i arribin a un bon acord, per tranquil·litat del sector

Josep Castellarnau, també va destacar la importància per a la demarcació del projecte de les olimpíades Pirineu-Barcelona i en aquest sentit va reclamar inversions per unir les subseus olímpiques de la Molina i la Val d'Aran, reiterant la necessitat d'una via ràpida de Lleida fins als Pirineus.

En el decurs de l'acte, els expresidents d’Hostaleria de Lleida i Càmpings de Lleida que van rebre la insígnia de mans del president Quim Torra van ser: Jaume Marimon, Juan Antonio Serrano, Josep Mª Rubio, Josep Isern, Tomàs Sentenach i Josep Mª Mercadé. La jornada també va comptar amb la participació de l’economista i catedràtic d’Economia a la Universitat de Columbia, Xavier Sala i Martín, que va dirigir una xarrada amb el títol de El futur del turisme i com vèncer els seus principals reptes.

Els sectors de l'hoteleria i els càmpings demanen inversions i millores en les xarxes viàries i de telecomunicacions
comentaris